Отборът на Норвегия ще играе срещу Франция за титлата на

...
Отборът на Норвегия ще играе срещу Франция за титлата на
Коментари Харесай

Норвегия и Франция ще спорят във финала на СП по хандбал за жени

Отборът на Норвегия ще играе против Франция за купата на международното състезание по хандбал за дами. Двубоят ще е повтаряне на финала на Евро 2020 от предишния декември и общо четвърти конфликт сред тези два тима, които се опълчиха във финалите през 1999, 2011 и 2017 година.

Норвежките победиха мъчно Испания с 27:21 във втория полуфинал на шампионата и на следващия ден (неделя) ще спорят за златото с олимпийския първенец от Игрите в Токио. Испанките пък ще се изправят против Дания в мача за бронзовите медали малко по-рано в неделя.

Норвегия се класира за край за осми път в последните 13 издания на международния шампионат за дами и си обезпечи 30-и орден от огромен интернационален шампионат. В дуела с Франция норвежките ще опитат да изравнят Русия като тима с най-вече златни оценки в надпреварата - четири. До момента отборът на Норвегия е печелил през 1999, 2011 и 2015 година.

Домакините от Испания се бориха крепко, до 16-ата минута изоставаха с 3:7, само че резултатът на почивката бе еднакъв 11:11. В заключителните моменти обаче испанките отстъпиха пред противника. Те не съумяха да повторят успеха над Норвегия на полуфиналите през 2019 година.

Вратарката на Норвегия Катрин Лунде се показа чудесно и завоюва наградата за Играч на мача с 13 спасявания и 38 % резултатност, а най-резултатна с 8 гола за норвежкия отбор бе Нора Мьорк.

За Испания Александрина Кабрал Барбоса означи 5 гола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР