Отборът на не успя да накаже грешката на Ливърпул срещу

...
Отборът на не успя да накаже грешката на Ливърпул срещу
Коментари Харесай

Златна резерва спаси Брайтън и спъна Челси в Премиър лийг.

Отборът на не съумя да накаже грешката на Ливърпул против Лестър Сити и направи тъждество с Брайтън & Хоув Албиън – 1:1, в мач от 20-ия рунд от британския Премиър лийг. Откриващият гол в срещата в западен Лондон падна в края на първата част, когато Ромелу Лукаку с глава порази гостуващата врата след полемичен гол, защото на два пъти преди да отиграе удари с ръка в лицето Нийл Мопе, само че в последна сметка попадението бе прието за постоянно. Дани Уелбек пък изравни надълбоко в добавеното време и достави точката за гостите.
Томас Тухел направи две насилствени промени през първото полувреме, откакто с травми напуснаха Андреас Кристенсен и Рийс Джеймс, а през втората част „ чайките “ заиграха надалеч по-добре от своя противник, само че те по този начин и не съумяха да поразят вратата на настоящия европейски първенец.
Така Челси остана на третото място с 37 точки, колкото има и вторият Ливърпул, но мърсисайдци са с по-добри индикатори и мач пасив. Брайтън пък към този момент е десети и е с 21 точки.
Срещата започва в стихийно движение, като Тарик Лампти опита изстрел с левия крайник, откакто задмина добре отдясно Рийс Джеймс, само че ударът му профуча настрана. Домакините нацелиха гредата на Роберт Санчес, откакто стражът на " чайките " излезе неразчетено, само че за негов шанс топката се отби в страничния му дирек. След това топката бе центрирана към Рюдигер, който стреля с глава, само че този път Санчес се намеси добре.
В 25-ата пък Роберт Санчес направи избавяне с крайник, откакто Лукаку продължи вдясно за Пулишич, но ударът на американеца бе париран от стража. Томас Тухел трябваше да прави две насилствени смени, откакто Андреас Кристенсен и Рийс Джеймс получиха контузии и не можеха да продължат играта си.
В 28-ата минута Лукаку откри резултата, откакто се извиси над всички след осъществяване на ъглов удар и с глава насочи страховит удар, който бе неспасяем. Голът бе преразгледан, откакто в хода на придвижването си Лукаку на два пъти удар в лицето Нийл Мопе, само че ВАР реши, че белгиецът не е направил нарушаване, въпреки Мопе да имаше кръв по лицето.

В последвалите минути Менди на няколко пъти трябваше да прави спасявания против футболисти на Брайтън, като Лалана нанесе рисков удар в 35-ата.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Втората част стартира стихийно за гостите от юга, които нацелиха напречната греда на Едуар Менди, а " сините " не влязоха оптимално в игра при започване на втората част. В 54-ата минута пък Ивс Бисума насочи мощен удар посока домакинската врата, но Менди прати топката в ъглов удар.
Малко преди да бе минал час игра Нийл Мопе насочи доста мощен удар, който за негово страдание не откри очертанията на вратата, защитавана от френския вратар на Челси. В 60-ата Мак Алистър комбинира феноменално с Мопе, който излезе самичък против Менди и потегли да го подминава настрана. Нападателят си затвори ъгъла за удар и върна обратно към Мак Алистър, чийто удар бе блокиран от Рюдигер.
Брайтън продължи да играе по-добре от " сините ", които бяха неузнаваеми с идването на второто полувреме, а в 65-ата Адам Лалана пропусна да изравни от доста преференциална позиция. Дълбоко в добавеното време обаче " златната " запаса за гостите Дани Уелбек порази вратата на Челси, откакто Марк Кукурея достави ужасно центриране за британския нападател, а той надскочи Трево Чалоба и с глава направи 1:1.
БРАЙТЪН: Санчес, Лампти, Фелтман, Бърн, Кукурея, Бисума, Лалана, Модер, Мак Алистър, Мопе
Тимът на Томас Тухел е на трето място във краткотрайното класиране с актив от 41 точки - еднакъв брой с Ливърпул и шест по-малко от водача Манчестър Сити! Брайтън е на 11-а позиция с 23 пункта - 12 по-назад от Топ 4.

За последно " сините " от Лондон победиха Астън Вила като посетител с 3:1 на 26.12., а " чайките " се наложи над Брентфорд с 2:0 на стадион " Амекс ".
20 април 2021 година бе датата, на която се организира последния конфликт сред Челси и Брайтън - тогава в среща 32-ия кръг не паднаха голове на " Стамфорд Бридж ".
В днешната среща Тухел няма да може да разчита на Тиаго Силва и Бен Чилуел, до момента в който Греъм Потър ще е без Люис Дънк, Юрген Локадия, Джереми Сармиенто и Джейсън Стиил.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР