Отборът на Наполи запази жива мечтата за титлата в Италия,

...
Отборът на Наполи запази жива мечтата за титлата в Италия,
Коментари Харесай

Наполи запази жива мечтата за титлата в Италия

 Атрактивна моделка надъха Ювентус за Реал
Отборът на Наполи резервира жива фантазията за купата в Италия, откакто удари водача Ювентус с 1:0 в огромното дерби от 34-ия кръг на Серия А.

Неаполитанците редуцираха задатъка на " Старата госпожа " на единствено една точка четири кръга преди края на шампионата и разклатиха съществено упоритостта на Юве за седма поредна купа на Апенините. Успехът пристигна справедливо за южняците, които бяха по-активният тим на " Алианц Стейдиъм " и стигнаха до успеха с гол на Калиду Кулибали в 90-ата минута.

През първото полувреме отборът на Наполи беше по-активен на терена, само че не съумя да стигне до гол. Ювентус пък получи тежък удар, откакто главният защитник Джорджо Киелини получи травма след стъпване изкривено и трябваше да бъде сменен. Първото полувреме ще се запомни и с гредата на Миралем Пянич в 17-ата минута след осъществяване на директен свободен удар.

В началото на второто полувреме пък Пауло Дибала беше сменен от Хуан Куадрадо, откакто остана неосезаем през първите 45 минути. Втората част стартира с чудесна опция пред отбора на Наполи, откакто Лоренцо Инсиние се измъкна от засадата и подаде към Марек Хамшик, който стреля рисково, само че отвън очертанията на вратата.

В 72-ата минута Наполи стигна до най-хубавата си опция в мача след удар от въздуха на Хосе Кайехон, само че Джанлуиджи Буфон сподели голямата си класа и избави Ювентус от попадение. Двубоят вървеше към 0:0, само че развръзката настъпи в последната минута на постоянното време, когато Кулибали прониза Буфон и донесе успеха на Наполи.

След  този дуел Ювентус остана с 85 точки, до момента в който Наполи има 84.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР