Отборът на Наполи постигна победа с 3:2 при домакинството си

...
Отборът на Наполи постигна победа с 3:2 при домакинството си
Коментари Харесай

Наполи бе напът да пропилее три гола аванс, но взе пак победи Удинезе на Диего Марадона

Отборът на Наполи реализира победа с 3:2 при семейството си на Удинезе в дуел от 15-ия кръг на италианската Серия А.

„ Партенопеите “ откриха резултата на стадион „ Диего Армандо Марадона “ четвърт час след началото на срещата, когато Елиф Елмас центрира диагонално отляво на границата на вратарското поле на гостите, където Виктор Осимен засече топката с глава, тя тупна на тревата, след което влетя в левия ъгъл на стража Марко Силвестри.

Съставът на Лучано Спалети удвои преднината си по-късно повече от половин час игра. След скоростна контраофанзива, стартирала от половината на домакините, голмайсторът Осимен подаде с пета към Ирвинг Лозано малко след центъра на терена, мексиканецът напредна и подаде към Пьотр Жиелински на границата на пеналтерията, а той от своя страна с хуба изстрел прати неспасяемо топката в далечния ляв ъгъл на вратаря Силвестри.

Наполи направи преднината си в срещата класическа в 58-ата минута, когато Андре Франк Замбо-Ангиса пусна извеждащо подаване към Елиф Елмас в половината на Удинезе, северномакедонецът нахлу в наказателното поле, финтира неприятелски защитник и с мощен удар от близка отдалеченост се разписа в близкия десен ъгъл на Силвестри.

„ Малките зебри “ понижиха пасива си в 79-ата минута посредством Илия Несторовски, който с изстрел от воле към точката за осъществяване на дузпа прати топката в долния ляв ъгъл на стража Алекс Мерет.

Три минути по-късно Удинезе осъществя и второ попадение, когато Лазар Самарджич реши да опитва шанса си от дъгата на наказателното поле на Наполи, а фалцираната топката се озова в долния десен ъгъл на Мерет за крайното 3:2.

В класирането Наполи е безапелационен водач с 41 точки, на 11 пункта преднина пред втория Лацио. Удинезе заема осмото място с 24 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР