Отборът на Наполи постигна обрат и така победи с 2:1

...
Отборът на Наполи постигна обрат и така победи с 2:1
Коментари Харесай

Наполи обърна Беневенто, братята Инсиние се разписаха

Отборът на Наполи реализира поврат и по този начин победи с 2:1 при гостуването си на Беневенто от петия кръг на Серия " А ".

Виктор Осимен се разписа за " партенопеите " в 17-ата минута, само че попадението му не беше зачетено поради засада. В 30-ата Роберто Инсиние комбинира с Джанлука Лападула и откри резултата за " летящите вещици " с удар от близко. В 41-ата неговият брат Лоренцо насочи рисков изстрел, само че Лоренцо Монтипо съумя да го избие. Три минути по-късно Костас Манолас нацели напречната греда, засичайки с глава центриране от корнер.

В 47-ата Дрис Мертенс също стреля рисково с глава след корнер, само че Монтипо се намеси ослепително. Минута по-късно Лоренцо Инсиние беше прецизен, само че голът му беше анулиран заради засада. Това не отчая капитана на неполитанците и в 60-ата минута той въпреки всичко изравни резултата с превъзходен шут от разстояние. В 67-ата той можеше да вкара второто си попадение в мача, само че ударът му мина над вратата. Още при идната офанзива на гостите Матео Политано подаде на непокрития Андреа Петаня, който с дебютния си гол за отбора донесе цялостния поврат в мача. В 83-ата минута Кристиан Маджо можеше да възвърне равенството, само че ударът му с глава беше блокиран от Марио Руи. При последвалото осъществяване на корнер Маджо още веднъж стреля с глава, само че над вратата. Така възпитаниците на Дженаро Гатузо съумяха да запазят своя задатък.

С днешния триумф Наполи се изкачи на втората позиция в класирането с 11 точки в актива си, а с 6 пункта Беневенто заема 13-ото място.
Серия А 5 кръг, неделя 25 октомври  Беневенто 1:2краен резулат  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР