Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 като домакин в

...
Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 като домакин в
Коментари Харесай

Наполи надигра Ювентус с гол в края

Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 като хазаин в среща от 27-ия кръг на италианската футболна Серия А. С втори си следващ триумф първенците от Наполи излязоха на седмо място във краткотрайното класиране с 43 точки, а Ювентус остава втори с 57 точки в актива си. Наполи печели два следващи мача от пет месеца насам и подхрани въпреки и слабите си очаквания да приключи в топ 4 в края на сезона.

Резервата Джакомо Распадори донесе успеха за гранда от Неапол с попадение в 88-ата минута.

" С успеха в този мач даваме сигнал, че желаеме да достигнем до значими позиции ", съобщи старши треньорът на Наполи Франческо Калцона на конференцията.

" Чудеса не се случват за 10 дни, ще отнеме време, което нямаме, само че желая от момчетата да се учат бързо. А те го вършат, от което съм доста удовлетворен ", добави Калцона.

Душан Влахович можеше да изведе Ювентус напред през първото полувреме след пас от Федерико Киеза, само че сърбинът бе неакуратен при удара си с глава. Домакините, които се радваха на повече от 70% от владението на топката, дадоха отговор с преференциална опция в 24-ата минута, пропиляна от Джовани Ди Лоренцо, който стреля над вратата.

Влахович удари греда малко по-късно откакто трансферира стража на Наполи Алекс Мерет, а вратарят на Ювентус Войчех Шчесни спря изстрел на Хвича Кварацхелия.

Грузинският национал Кварацхелия съумя да изведе Наполи напред в 42-ата минута след мощен удар, а Федерико Киеза изравни за гостите от Торино в 81-ата минута.

Домакините получиха правото да изпълнят дузпа в 88-ата минута за нарушаване против Виктор Осимен, само че Шчесни съумя да отрази последвалото осъществяване на нигерийския нападател и резултатът остана 1:1.

Влезлият като запаса в 65-ата минута Джакомо Распадори обаче отблизо разстояние прати топката във вратата на Ювентус за 2:1 за Наполи, а в третата минута на добавеното време Киеза пропусна последния късмет за гостите да изравнят.

" Бих се радвал да сме втори на този стадий от сезона при започване на годината. Имаме 10 точки повече от петия Рома ", съобщи старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР