Отборът на Монца постигна впечатляващ обрат и така записа успех

...
Отборът на Монца постигна впечатляващ обрат и така записа успех
Коментари Харесай

Впечатляващ обрат на Монца прекъсна успешната поредица на Фиорентина в Серия А

Отборът на Монца реализира впечатляващ поврат и по този начин записа триумф с 3:2 над гостуващия Фиорентина в мача посред им от 31-вия кръг на Серия " А ". Така новакът в италианския хайлайф прекъсна поредицата на “виолетовите ” от осем турнирни мача без загуба. Българският национал Валентин Антов остана на пейката на отбора през целия мач.

А.  Така новакът в италианския хайлайф прекъсна поредицата на “виолетовите ” от осем турнирни мача без загуба. Българският национал Валентин Антов остана на пейката на отбора през целия мач.

Началото на дуела по нищо не предвещаваше завършек на тази серия на отбора от Флоренция. Кристиан Куаме откри резултата още в осмата минута, когато беше прецизен с глава при центриране от корнер. Пет минути по-късно точно той откри с пас Рикардо Сапонара, който от близко удвои задатъка на гостите. В 17-ата минута Джанлука Капрари проби в наказателното поле и опитва удар от дребен ъгъл, само че топката се отби в капитана на домакините Кристиано Бираги и влезе в личната му мрежа, а попадението беше зачетено като негов автогол. В 43-тата минута вратарят на “бианкоросите ” Микеле Ди Грегорио изрита топката и тя стигна до противниковото наказателно поле, където Дани Мота игра с нея и по този начин трансферира Пиетро Терачано, с което възвърне равенството.

Още в добавеното време на първата част капитанът на МонцаМатео Песина реши, че е донесъл цялостния поврат, защото се разписа след корнер, само че се оказа, че си е оказал помощ с ръка и по тази причина голът беше анулиран. Все отново точно той означи победното попадение в 59-ата минута, когато осъществя дузпа, свирена за настъпване на Софиан Амрабат против Мота. В 84-тата минута Лука Калдирола можеше да направи триумфа по-убедителен, само че при осъществяване на корнер неговият удар от дребен ъгъл срещна близката греда.

Така Фиорентина остава на десетото място в класирането с актив от 42 точки, колкото имат също по този начин Удинезе и Торино. Монца е тъкмо зад тези три тима с 41 пункта на 12-ата позиция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР