Отборът на Монтана 2003 отстъпи като гост на сръбския Слога

...
Отборът на Монтана 2003 отстъпи като гост на сръбския Слога
Коментари Харесай

Монтана 2003 завърши със загуба редовния сезон в Адриатическата лига за жени

Отборът на Монтана 2003 отстъпи като посетител на сръбския Слога Пожега с 67:84 (12:27, 22:18, 16:27, 17:12) в последния си мач от група " В " на постоянния сезон в Адриатическата лига по баскетбол за дами.

Загубата за българския отбор е общо трета в шампионата, като по този начин монтанчанки завършват присъединяване си в първата фаза с баланс 5-3 и към този момент чакат началото на втория стадий на Адриатическата лига - така наречен Суперлига, която стартира на 10 януари следващата година.

В същото време Монтана 2003, който бе с напълно български състав за дуела против Слога, излезе краткотрайно отпред в класирането в група " В ", до момента в който сръбкините към този момент заемат трета позиция с баланс 4-3. По правилник първите четири отбора от двете групи се класират за идната фаза, а окончателното класиране ще стане ясно след изиграването на всички срещи от постоянния сезон.

Иначе дуелът в Сърбия стартира по-силно за домакините, които натрупаха солидна преднина още в първата четвърт, която завърши при 27:12 в тяхна. Гостите от България въпреки всичко понижиха малко от изоставането си във втората част и на почивката пасивът им бе 34:45.

След паузата обаче монтанчанки не съумяха да се опълчват значително на своите съпернички и разликата надвиши 20 точки – 50:72 преди заключителните 10 минути, в които мачът се доиграваше.

Преслава Колева бе най-резултатна и приключи с „ дабъл-дабъл “ - 16 точки и 11 битки за Монтана 2003. Борислава Денчева и Микаела Дамянова прибавиха по 13 точки.

За отбора на Слога Пожега най-полезна беше Марина Каралич, която оформи „ дабъл-дабъл “ - 26 точки и 10 битки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР