Отборът на Монстарс се присъедини към клуба на победителите в

...
Отборът на Монстарс се присъедини към клуба на победителите в
Коментари Харесай

Шампионите с невероятен обрат, Методи Илиев с геройска изява

Отборът на Монстарс се причисли към клуба на спечелилите в първия кръг от новия сезон на НАЛБ. Действащите първенци на Втора дивизия се оправиха доста мъчно със съпротивата на Карлсберг, откакто надделяха своя противник със 79:77 (14:22, 13:19, 27:21, 25:15) в “Уинбет Арена ”.

View this post on Instagram
A post shared by НАЛБ (@nalb.bg)

Монстарс доближи до триумфа посредством наваксване на 16-точков недостиг в хода на мача и героична изява на Методи Илиев, който означи победния панер с оставащи към две секунди до финалната сирена. Гардът на първенците поведе отбора си към обрата с фантастично показване, записвайки 38 точки, 7 битки и 6 асистенции за 36 минути на терена.

Още в откриващите минути отборът на Карлсберг сподели, че е изцяло кадърен да сътвори доста проблеми на своя противник. “Зелените ” отвориха двуцифрена разлика в мача в първата четвърт при 6:17, като до края на първото полувреме те продължаваха да впечатляват и в последна сметка напълно справедливо се отдръпнаха на отмора с задатък от 14 точки при 27:41 преди старта на вторите 20 минути. 

Активът на Карлсберг набъбна до 16 точки в третата част, само че оттова нататък Методи Илиев, Любомир Недков и компания започнаха да съкратяват дистанцията и да носят очаквания за поврат на своя отбор. Тройка на Илиев в края на третата четвърт понижи разликата до осем точки при 54:62 на старта на последната чевърт, а след страхотна серия в първите минути от финалния интервал Недков изведе Монстарс напред в резултата при 68:66. 

Символичните домакини пазеха водачеството дълго време, преди в последната минута от постоянното време равенството да бъде върнато на таблото, откакто водачът на Карлсберг Петър Радев означи страхотна тройка за 77:77. В последната си офанзива в мача обаче Методи Илиев реши всичко с сполучлив пробив към коша, с цел да донесе успеха в ръцете на Монстарс.

Освен Илиев, със 17 точки за спечелилите се регистрира Светослав Петров, а Любомир Недков приключи с 15 точки и 8 битки. 

Петър Радев водеше Карлсберг с 34 точки и 9 битки. Мартин Димов записа дабъл-дабъл от 16 точки и 18 овладени топки, до момента в който Константин Маринов вкара още 11 точки. Титулярният център на отбора Васил Лефтеров обаче получи травма още при започване на мача.

Снимка: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР