Отборът на Монпелие се оказа корав съперник за Монако. В

...
Отборът на Монпелие се оказа корав съперник за Монако. В
Коментари Харесай

Монпелие озори Монако

Отборът на Монпелие се оказа твърд противник за Монако. В мач от 20-ия кръг на Лига 1, двата отбора не съумяха да се победят, а равенството може да се окаже добре пристигнало за водача Пари Сен Жермен, който на следващия ден ще има опцията да усили преднината си на върха с нови две точки. Това ще се случи, в случай че парижани надделят при визитата си на Нант. Монако даже може да загуби и второто си място, в случай че третият Лион пък победи Анже като хазаин.

Монако бе по-активният и настойчив отбор на „ Стад дьо ла Мосон “, само че шансът бе на страната на домакините. Гостите от Княжеството пропуснаха по-чистите положения в срещата, само че в последна сметка по този начин и не съумяха да преодолеят съпротивата на Монпелие.

Първото полувреме не предложи кой знае какви забавни обстановки пред двете порти, като изключим една противоречива обстановка, при която домакините имаха искания за дузпа. Те обаче бяха подминати с лека ръка от основния рефер на мача.

През второто полувреме двата отбора подвигнаха оборотите и сътвориха няколко положителни положения, само че и те не доведоха до попадение.

След центриране от корнер в 47-ата минута, топката мина през куп от играчи, с цел да стигне при Факундо Пириз. Полузащитникът на Монпелие обаче също бе сюрпризиран и не съумя да насочи прекрасен удар с глава и топката бе уловена от Субашич.

Футболистите на Монако дадоха отговор съвсем мигновено посредством Рони Лопес. Той получи топката в половината на Монпелие, видя свободното пространство пред себе си и напредна, с цел да насочи мощен удар по диагонала, само че вратарят на Монпелие внимаваше и мазета в ъглов удар.

В 72-ата минута пред Монако се откри прелестна опция за нещо забавно пред вратата на домакините. Тома Лемар се нагърби с осъществяването на директен свободен удар от ъгъла на наказателното поле. Звездата на гостите стреля технично, само че прати топката в обсега на вратаря, който нямаше особени компликации да улови.

Малко по-късно, след осъществяване на корнер, Кевин Ндорам с извиси в наказателното поле и стреля мощно с глава, само че прати коженото кълбо право в тялото на стража Лекомт.

В последната минута на срещата Рашид Гезал пропиля и последната опция за Монако. Той също опитва шанса си от директен свободен удар, само че ударът му мина на сантиметри от левия непряк дирек.

В последната офанзива в дуела, която бе за домакините, вратарят на Монако Даниел Субашич се отърва от тежка контузия. Стражът на гостите се опита да пресече пас към Доли, който обаче го удари с коляно в главата. За благополучие обаче, Субашич не пострада съществено.

Монако остава на втора позиция във времнното класиране с актив от 42 точки, Монпелие е осми с 27.

Ето и всички резултати от кръга:

Страсбург – Гингам 0:2

Рен – Марсилия 0:3

Каен – Лил 0:1

Дижон – Метц 1:1

Ница – Амиен 1:0

Троа – Бордо 0:1

Утре:

Сент Етиен – Тулуза

Лион – Анже

Нант - ПСЖ
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР