Отборът на Милан за 14-и път в своята история ще

...
Отборът на Милан за 14-и път в своята история ще
Коментари Харесай

Милан не се даде на Наполи и се класира за полуфиналите в Шампионската лига

Отборът на Милан за 14-и път в своята история ще играе в полуфиналите на Шампионската лига. Това стана факт, откакто „ росонерите “ приключиха наедно 1:1 с Наполи в мач-реванш от четвъртфиналите на шампионата и с общ резултат 2:1 не престават напред.

Първенецът на Италия получи отлична опция да открие резултата на стадион „ Диего Армандо Марадона “ в Неапол в 21-ата минута, когато Рафаел Леао бе фаулиран от Марио Руи в наказателното поле на „ партенопеите “ и реферът отсъди дузпа. С осъществяването на 11-метровия углавен удар се нагърби Оливие Жиру, който стреля в левия ъгъл на вратата, само че стражът Алекс Мерет избави.

Милан поведе две минути преди края на първата част, когато Лео получи топката в половината на „ росонерите “, създали мощен самостоятелен рейд по левия фланг до наказателното поле на Наполи, като мина като на игра през няколко играча на домакините и пусна паралелен пас към границата на вратарското поле, където Жиру с изстрел от придвижване прати топката в долния десен ъгъл на опразнената врата.

Съставът на Лучано Спалети можеше да изравни в 82-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Фикайо Томори, само че изстрелът на Хвича Кварацхелия от „ бялата “ точка бе отразен от вратаря Майк Менян, който отгатна, че грузинската звезда на домакините ще стреля в долния десен ъгъл.

Наполи стигна до изравняването в третата минута от добавените четири на постоянното време. Резервата Джакомо Распадори центъра отдясно в пеналтерията на Милан, където Виктор Осимен с глава се разписа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР