Отборът на Милан с наложи с 1:0 над Наполи в

...
Отборът на Милан с наложи с 1:0 над Наполи в
Коментари Харесай

Милан е новият лидер в Серия А

Отборът на Милан с наложи с 1:0 над Наполи в огромното дерби на кръга в Серия А. Оливие Жиру вкара единствения гол в мача, с цел да обезпечи трите точки на „ росонерите”. Успехът изкачи Милан на първото място в класирането, изпреварвайки градския противник Интер с две точки. „ Нерадзурите” обаче са и с мач по-малко. Наполи пък остава на трета позиция в таблицата.

Двубоят стартира със съществени искания за дузпа от страна на гостите от Милано. Калиду Кулибали имаше намеса с Исмаел Бенасер в наказателното поле, само че реферът Даниеле Орсато не се подведе и уточни играта да продължи.

Първият рисков удар към една от двете порти пристигна в 19-ата минута след осъществяване на корнер. Месиас бе доста покрай това да открие резултата, откакто стреля с глава след центрирането от ъгловия удар. Давид Оспина мазета със сетни старания от самата голлиния, само че незабавно по-късно реферът отсъди фал в нахлуване.

В 24-ата минута Калиду Кулибали извърши доста жестоко нарушаване против френския нападател на гостите Оливие Жиру. За провинението си футболистът на Наполи получи жълт картон, а Жиру имаше потребност от лекарска помощ. Телевизионните камери демонстрираха съществено скъсване в долната част на крайници на французина, само че той въпреки всичко стисна зъби и съумя да продължи мача.

Постепенно темпото на „ Диего Армандо Марадона” спадна много, а прибързаните решения в предни позиции и от двете страни, водеха до голям брой неточности. В минутите до края на първата част, двата отбора не съумяха да стигнат до нищо по-сериозно пред противниковата врата и разумно се отдръпнаха на отмора при резултат 0:0.

Резултатът в мача бе открит единствено четири минути след подновяването на играта. Гостите стигнаха до свободен удар в половината на Наполи. Последва центриране в наказателното поле, където защитата на домакините не съумя да почисти добре топката. Коженото кълбо попадна в Калабрия, който стреля мощно, а Жиру съумя да подложи крайник и да насочи топката в мрежата за 1:0. Това бе осми гол за французина от началото на сезона и негов първи надалеч от „ Сан Сиро”.

Домакините се пробваха да отговорят неотложно. След двойно подаване сред Ди Лоренцо и Осимен, последният стреля рисково, само че ударът му попадна в обсега на вратаря на гостите, който улови.

Следващата добра обстановка в мача бе още веднъж на сметката на Милан. Бенасер имаше опция да стреля с левия крайник, само че Оспина съумя да избие в корнер. След центрирането в пеналта, Томори стреля едва с глава и стражът на Наполи избави без особени усложнения.

Резервата за Наполи Адам Унас имаше доста добра опция да обстрелва вратата на Милан, само че ударът му по диагонала мина около десния непряк дирек.

Пет минути преди края на постоянното време Осимен бе изведен зад защитата на Милан отдясно, само че ударът му от дребен ъгъл бе отразен от Менян. Гостите дадоха отговор незабавно с доста добра офанзива по лявото крило, която бе приключена от Тео Ернандес. И неговият удар обаче бе избавен от Оспина.

FT

0:1 Жиру 49'

Стадион: „ Диего Армандо Марадона”, Неапол

Рефер: Даниеле Орсато

Стартови сформира:

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Рахмани, Кулибали, Марио Руи, Фабиан Руис, Лоботка, Политано, Желински, Инсиние, Осимен

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Калулу, Тео Ернандес, Тонали, Бенасер, Месиас, Кеси, Леао, Жиру
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР