Отборът на Милан победи с 2:0 при гостуването си на

...
Отборът на Милан победи с 2:0 при гостуването си на
Коментари Харесай

Милан взе успех срещу Кротоне със спорна дузпа и дебютен гол

Отборът на Милан победи с 2:0 при гостуването си на Кротоне от втория кръг на Серия “А”. Попаденията означиха Франк Кесие (45+2') от дузпа и Браим Диас (50'). " Росонерите " не престават да нямат загуба против дилетант в Калчото в последните си 14 мача (8 победи и 6 равенства), като за първи път от 2002/03 те завоюваха първите си два турнирни дуела за сезона без да позволен гол. В началото на седмицата те надделяха Болоня с 2:0, а Кротоне записа втора поредна загуба след тази с 1:4 от Дженоа.
Снимка: БГНЕС  Милан взе триумф против Кротоне със противоречива дузпа и дебютен гол
В отсъствието на Златан Ибрахимович нападанието на гостите водеше Анте Ребич, който след това се контузи тежко. За първи път титуляри бяха новите попълнения Сандро Тонали и Диас, заменили Исамел Бенасер и Саму Кастийехо, които влязоха на техните места от пейката. Алексис Салемакерс пък бе преместен на дясното крило, като други промени в състава на Стефано Пиоли нямаше. Техният съперник игра в 3-5-2, като двамата нападатели бяха Сими и Денис Драгуш.
Снимка: БГНЕС  Милан взе триумф против Кротоне със противоречива дузпа и дебютен гол
Мачът стартира с минута безмълвие в памет на рефера Даниеле Де Сантис и неговата половинка Елеонора Манта. В деветата минута Хакан Чалханоглу шутира, топката се насочваше в долния десен ъгъл на вратата, само че Алекс Кордас я мазета в корнер. В 14-ата Диас стреля в същия ъгъл още веднъж от границата на наказателното поле, само че стражът и този път се намеси. Малко по-късно той улови нов шут на Чалханоглу. В 20-ата минута напречната греда не разреши на Симон Кяер да се разпише след удар с глава при центриране от корнер. В 45-ата минута Ребич получи добър прехвърлящ пас и навлезе в наказателното поле, където беше фаулиран от Лука Мароне. Останаха съществени подозрения дали нападателят е овладял топката с ръка, само че съдията удостовери първичното си решение да отсъди дузпа. Кесие пък беше непогрешим от бялата точка.

В 50-ата минута Лука Чигарини не почисти добре топката и тя попадна право в Диас, който от близко вкара първия си гол с фланелката на Милан. В 56-ата Ребич падна неприятно при офанзива на гостите и трябваше незабавно да напусне терена, защото се оказа, че си е извадил лакътя. Последва дълго мъртвило в играта на двата тима. В 87-ата минута завърналият се в игра Рафаел Леао принуди Кордас да се намеси, а добавката на друга запаса - Раде Крунич, беше избита от стража в напречната греда. В добавеното време заменилият Ребич Лоренцо Коломбо се приближи до съперниковата врата, само че шутът му се оказа прекомерно неакуратен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР