Отборът на Милан“ надделя над гостуващия Парма“ с 2:1 в

...
Отборът на Милан“ надделя над гостуващия Парма“ с 2:1 в
Коментари Харесай

„Милан” стигна до обрат срещу „Парма“

Отборът на „ Милан “ надви над гостуващия „ Парма “ с 2:1 в мач от 14-ия кръг на италианското състезание по футбол. След два мача без победа в „ калчото “ възпитаниците на Дженаро Гатузо се изкачиха на четвъртото място с 25 точки. Тимът на „ Парма “ остана шести с 20 точки.

Домакините имаха териториално предимство и сътвориха повече обстановки, с цел да заслужат успеха. В 29-ата минута Сусо направи прекрасен независим пробив и стреля рисково от 20-ина метра, само че Луиджи Сепе съумя да избие в корнер. Гостите отвърнаха и в 37-ата минута Рикардо Галиоло бе покрай попадение, само че засече малко над задачата с глава подаване от фаул на Матеро Скоцарела.

Веднага след почивката Хакан Чалханоглу проби и стреля рисково, само че топката профуча над гредата на вратата на „ Парма “. Гостите поведоха в 49-ата минута, когато Скоцарела центрира от корнер от ляво към близката греда и Роберто Инглезе отклони в мрежата. „ Милан “ бързо се върна в мача.

В 55-ата минута Патрик Кутроне изравни с прекрасен удар от въздуха по диагонала от десетина метра. В 71-ата минута домакините стигнаха и до цялостен поврат. Алесандро Бастони игра с ръка в наказателното поле, а Франк Кеси осъществя отсъдената дузпа. До края „ Милан “ можеше да направи успеха си и по-убедителна, само че Кутроне и Кеси пропуснаха от преференциални позиции. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР