Отборът на Милан е напът да загуби около 45 милиона

...
Отборът на Милан е напът да загуби около 45 милиона
Коментари Харесай

Милан пред огромни финансови загуби

Отборът на Милан е напът да загуби към 45 милиона евро, в случай че не се класира за Шампионската лига през идващия сезон. “Росонерите ” изгубиха градското дерби с Интер и записаха пети пореден мач, в който не са вкусвали триумфа. Шампионите сега се намират на шесто място и са единствено с точка по-малко от челната четворка на класирането в Серия “А ”, която раздава квотите за присъединяване в “турнира на богатите ”, само че с играта си от ден на ден слагат под подозрение присъединяване си измежду най-хубавите на Стария континент на есен.

След огромната спортно-техническа рецесия, която претърпя тимът от Милано ореди 10 години, отборът се завърна в Шампионската лига през сезон 2021/22 и прибра 45 милиона евро. През сегашния сезон 2022/23 пък се класираха за етапа на директните елиминации в шампионата и на идните 1/8-финални и ще се изправят против британския Тотнъм. Така Милан ще се снабди с нови към 52 милиона евро. Спортният стопански уебсайт “Calcio e Finanza ” планува, че даже миланци да се класират, само че да изгубят всеки мач от групата си ще приберат 30,61 милиона евро единствено за това.

В този случай изкушението пред “росонерите ” за класиране в четворката на Серия “А ” е доста повече от престижа на тима и припомнянето на славните му дни от близкото минало, когато беше фактор в Европа и с лекост доближаваше до напреднала фаза на шампионатите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР