Отборът на Мерцедес спечели своята първа победа от началото на

...
Отборът на Мерцедес спечели своята първа победа от началото на
Коментари Харесай

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Сао Пауло

Отборът на Мерцедес завоюва своята първа победа от началото на сезон 2022 във Формула 1, откакто Джордж Ръсел победи в Гран При на Сао Пауло, в която той записа и най-бързата обиколка. Освен това вторият водач на „ Сребърните стрели “ Люис Хамилтън приключи втори на „ Интерлагос “, с което на практика направи триумфа на тима в Бразилия цялостен.
 Ръсел с феноменална първа победа във Формула 1, двоен успех за Мерцедес в Бразилия Ръсел с феноменална първа победа във Формула 1, двоен успех за Мерцедес в Бразилия
С него основаният в Бракли екип съумя да стопи пасива си по отношение на Ферари в борбата за второто място при конструкторите до 23 точки преди финалния кръг за сезона в Абу Даби идната седмица. Пилотите на Скудерията Карлос Сайнц и Шарл Леклер приключиха трети и четвърти в Гран При на Сао Пауло.

В разногласието за четвъртото място в отборния първенец Алпин направи доста значима крачка напред, откакто Фернандо Алонсо и Естебан Окон приключиха пети и осми на „ Интерлагос “. По този метод те завоюваха общо 14 точки, с което преднината на Алпин пред Макларън се усили на цели 19, защото нито един от водачите на основания в Уокинг тим на стигна до финала през днешния ден. Дениъл Рикардо отпадна след удар в Кевин Магнусен още в първата обиколка, а Ландо Норис спря на пистата поради механически проблем 18 тура преди финала. 

С деветото място на Валтери Ботас Алфа Ромео дръпна с още една точка пред Астън Мартин в разногласието за шестата позиция. За отбора от Силвърстоун Ланс Строл взе един пункт от старта в Бразилия, в който той финишира десети, а разликата сред двата екипа преди финала на сезона е 5 точки.

Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Сао Пауло: 

1. Ред Бул – 719 точки 
2. Ферари – 524 
3. Мерцедес – 505 
4. Алпин – 167 
5. Макларън – 148 
6. Алфа Ромео – 55 
7. Астън Мартин – 5 
8. Хаас – 37 
9. Алфа Таури – 35 
10. Уилямс – 8

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР