Отборът на Мерцедес още не е готов да сложи точка

...
Отборът на Мерцедес още не е готов да сложи точка
Коментари Харесай

Мерцедес предложи на Верлайн шанс като тест пилот

Отборът на Мерцедес още не е подготвен да постави точка на кариерата на Паскал Верлайн във Формула 1. Четирикратният първенец при конструкторите предложи на 23-годишния немец позиция на тест водач за новия сезон.

В края на 2017 година договорът на Верлайн със Заубер не бе възобновен. Швейцарският отбор реши да гласоподава доверие на международния първенец от Формула 2 Шарл Льоклер, с цел да укрепи връзките си Ферари, който му доставя моторите. В същото време топлите връзки на Маркус Ериксон с шефовете на Заубер му подсигуряваха, че той ще резервира мястото си, а Верлайн се оказа огромният губещ в цялата обстановка.

Германецът имаше минимални шансове да се пребори за свободното до неотдавна място при Уилямс, което в последна сметка отиде в ръцете на съветския дебютант Сергей Сироткин. Тогава потеглиха клюки за завръщането на Верлайн в DTM при Мерцедес, само че германците към този момент желаят да го задържат във Ф1.

„ Ние поддържаме Паскал от 2013 година и той заслужи шанса си във Формула 1 след триумфа в DTM през 2015-а”, разяснява шефът на Мерцедес във Ф1 Тото Волф.

„ След това той претърпя две по никакъв начин нелеки години във Формула 1 – едната с Мейнър, а другата със Заубер.”

„ Ние ще го задържим в нашето спортно семейство през 2018-а, а също по този начин му предложихме и роля на тестови водач във Ф1. Така му оставяме неговата врата отворена за 2019 година”, добави Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР