Отборът на Мерцедес изглежда подкрепя идеята за връщане на активното

...
Отборът на Мерцедес изглежда подкрепя идеята за връщане на активното
Коментари Харесай

Мерцедес предлагат връщане на активното окачване във Ф1?


Отборът на Мерцедес наподобява поддържа концепцията за връщане на дейното окачване във Формула 1. Това съмнение се появи откакто стана ясно, че някои други отбори като Ред Бул да вземем за пример, към този момент няма да могат да употребяват "трикове " от сорта на интелигентни системи за снишаване в завоите.

Дискусията за бъдещето на разпоредбите за окачването е една от тематиките, с които се занимава техническата група към Ф1. За момента има две разнообразни визии. Едното е спортът да се върне към елементарното окачване с амортисьори и пружини, а другото е за наново въвеждане на по този начин нареченото интензивно окачване, каквото за последно се използваше през 1993.

Слуховете са, че Мерцедес поддържат втория вид. Според мнение на инженер от отбора, дейното окачване излиза по-евтино, тъй като се създава еднократно, след което се "замразява ". Ще бъдат спестени милиони евро на година, а също така няма да има неясноти по регулацията.

За ФИА би било по-лесно да управлява дейното окачване, а друго предимство е, че ще се улесни изпреварването, защото системата може да се програмира да минимизира резултата от турбуленция зад болида.

За момента, обаче, Ферари наподобява са срещу смяната.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР