Отборът на Мароко, който завърши на първо място в Група

...
Отборът на Мароко, който завърши на първо място в Група
Коментари Харесай

Мароко продължава с победите в турнира за Купата на африканските нации

Отборът на Мароко, който приключи преди всичко в Група " Е " на шампионата за Купата на африканските народи, победи Замбия с 1:0 в последния си мач. По този метод мароканците направиха услуга на домакините от Кот д`Ивоар, които се класираха също за осминафиналите измежду четирите най-хубави трети тимове в групите, а отпаднаха отборите на Гана и Замбия.

Капитанът на Мароко Хаким Зиеш вкара единственото попадение в мача в 38-ата минута след добавки при избавяне на вратаря на Замбия Тресфорд Лоурънс Муленга. След почивката Банда направи два огромни пропуща за отбора на Замбия, които в последна сметка го оставиха отвън шампионата.

Тимът на Мароко, който е полуфиналист от Световното състезание в Катар и любимец за купата в Кот д`Ивоар, ще се изправи против тима на Република Южна Африка на осминафинал във вторник. Мароко е печелил купата на КАН през 1976 и бе финалист през 2004, когато загуби в мача за трофея от домакина Тунис с 1:2.

Тимът на ДР Конго също се класира за идната фаза, като направи 0:0 с Танзания в мач то Група " F ".

Като огромен конфликт на осминафиналите на шампионата се обрисува дуелът сред Нигерия и Камерун. Кабо Верде ще срещне Мавритания за място измежду най-хубавите осем. Ще има и мач Ангола - Намибия в идната фаза на шампионата.

Останалите мачове на осминафиналите са Египет - РД Конго, Екваториална Гвинея - Гвинея, Мали - Буркина Фасо и Сенегал против оживелия хазаин Кот д`Ивоар.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР