Отборът на Марица (Пловдив) започва финалните плейофи в битката за

...
Отборът на Марица (Пловдив) започва финалните плейофи в битката за
Коментари Харесай

Време е за финал! Марица - Левски за пети пореден път

Отборът на Марица (Пловдив) стартира финалните плейофи в борбата за купата в НВЛ-жени против Левски. Първите две срещи от финалната серия ще се проведат в понеделник (1 април) от 18,30 часа в зала " Колодрума " и 24 часа по-късно във вторник (2 април) още веднъж от 18,30 часа в Пловдив.

Този сезон форматът във финалния плейоф е до 3 победи в 5 мача. Третият конфликт е в събота (6 април) от 16,00 часа в зала " Люлин " в София. Допълнителни дати, в случай че се наложи, са 7 април (неделя) в София и 10 април (сряда) в Пловдив.

Шампионките се класираха за финала, откакто победиха Раковски (Димитровград) с 2-0 победи в полуфиналните плейофи. Преди това на 1/4-финалите маричанки победиха Перун (Варна) също с 2-0 победи.

Левски доближи до финала откакто победи с 2-1 победи в полуфиналите Берое (Стара Загора). Преди това " сините " победиха Казанлък Волей с 2-0 в 1/4-финалите.

Марица – Левски за пети следващ път ще бъде финалът в НВЛ-жени. В предните четири сезона маричанки непроменяемо взимаха купата. " Жълто-сините " излязоха като спечелили – през 2015 година с 2-1 победи, през 2016-а с 3-0 победи, през 2017-а с 2-0 победи и през 2018-а още веднъж с 2-0 победи. Освен това девойките на Иван Петков са в страхотна серия от над 3 години без загуба в шампионата. Марица няма загуба в Националната волейболна лига от 14 ноември 2015 година и е в серия от 75 следващи победи в НВЛ.

В първите два дуела сред Марица и Левски в постоянния сезон маричанки победиха и двата пъти с 3:0 гейма.

Официалният видеоканал на Марица в YouTube ще предава онлайн дуела за тези, които нямат опция да бъдат на трибуните в зала Колодрума, а уеб сайтът на клуба ще наблюдава онлайн развоя на резултата .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР