Отборът на Марица Пловдив се наложи с 3:0 (25:19, 26:24,

...
Отборът на Марица Пловдив се наложи с 3:0 (25:19, 26:24,
Коментари Харесай

Марица не даде гейм на ЦСКА в първия мач от сблъсъка за титлата в женското волейболно първенство

Отборът на Марица Пловдив се наложи с 3:0 (25:19, 26:24, 26:24) гейма вкъщи против ЦСКА в първия дуел от финалната серия в Националната волейболна лига (НВЛ) за дами и по този начин направи първата крачка към своята 10-а поредна купа на България.

В пловдивската зала " Сила " двата състава изиграха относително равносилен мач, в който обаче по-големият опит на маричанки направи разликата и разреши на волейболистките на Борислав Крачанов да се поздравят с чист триумф.

Междувременно гостите от София несъмнено могат да съжаляват за изпуснатите благоприятни условия във втората и третата част, когато " алените " имаха преимущество в резултата, само че в основните моменти не демонстрираха задоволително самообладание, с цел да измъкнат най-малко гейм.

Двубоят стартира равностойно, като домакините първи направиха опит да се откъснат в резултата при 9:5, което принуди треньора на гостите Юлия Иванова-Минчева да изиска спиране. Това даде отражение върху протичащото се на игрището и „ алените “ възвърнаха равенството при 11:11. Столичанки даже за малко взеха самодейността при 15:13, само че „ жълто-сините “ дадоха отговор със серия от шест следващи точки след добра поредност от начални удари на Мария Кривошийска, която оказа помощ на нейния отбор да си върне контрола и да поведе с 19:15. В идващите минути пловдивчанки нямаха компликации да затворят откриващия сет с 25:19.



Втората част започва по еднакъв метод на първата, като още веднъж Марица беше тимът, който пръв дръпна с няколко точки при 13:9 с помощта на мощния си сервис. И този път обаче волейболистките на ЦСКА реагираха в точния момент, а на собствен ред серия от начални удари на Димана Иванова им оказа помощ да стигнат до цялостен поврат и да поведат с 18:15. Въпреки тази обстановка състезателките на Борислав Крачанов не се смутиха и доста бързо възвърнаха равенството при 20:20. Така се стигна до заключителните епизоди от гейма, в които опитът на 9-кратните шампионки си сподели думата, като те отразиха и сетбол, а в края офанзива в навън на Иванова подпечата и крайното 26:24 в интерес на маричанки.

След равностойното начало на третия гейм „ жълто-сините “ взеха лек превес при 9:5, само че „ алените “ дадоха отговор със серия от 10:2, която им разреши да създадат поврат и да поведат при 15:11. Последваха минути, в които столичанки съумяха да задържат водачеството и да поддържат нежна разлика в резултата, само че въпреки всичко домакините се добраха до равенството при 21:21. ЦСКА съумя още веднъж да поведе при 23:21, само че и тук в решителните моменти вицешампионите демонстрираха съмнение и в последна сметка Марица постави точка на разногласието след 26:24.

Битката за купата в Националната волейболна лига (НВЛ) при дамите продължава с мач №2 от финалната серия, който ще се изиграе на следващия ден (18 април) още веднъж в зала " Сила ". Срещата е с начален час 18:25 и още веднъж ще бъде излъчена НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 и на bntsport.bg!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР