Отборът на Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира

...
Отборът на Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира
Коментари Харесай

Марица напред за Купата на България след нова победа над Перун

Отборът на Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България по волейбол при дамите след нов триумф над Перун (Варна) с 3:0 (25:12, 25:17, 25:7) като посетител във Варна. Срещата се игра по-малко от 24 часа след дуела сред Перун и Марица в НВЛ-жени през вчерашния ден, който също приключи 3:0 (25:8, 25:8, 25:6) .

Първият гейм беше извоюван с 25:12 от маричанки след сполучлива офанзива на Александра Миланова. Вторият гейм приключи при 25:17 за носителките на трофея, които завършиха гейма още веднъж след сполучлива офанзива на Александра Миланова. Момичетата на Иван Петков затвориха мача след 25:7 след сполучлива офанзива на Дима Ушева.

Най-полезна за Марица стана Александра Миланова с 14 точки, следвана от Добрина Христоскова и Симона Димитрова с по 11 точки за успеха. Кристина Йорданова стана най-резултатна за домакините от Перун с едвам 6 точки.

За полуфиналите се класираха тимовете на Берое (Стара Загора), Левски и ЦСКА. Финалната четворка на шампионата ще се организира на 13 и 14 април, като градът-домакин към момента не е решен. Марица преследва петата си Купа на България в клубната история.

Следваща събот (9 март) от 18,00 часа пък шампионките одобряват Казанлък Волей в зала " Колодрума " в последна среща от постоянния сезон в НВЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР