Отборът на Марица (Пловдив) разгроми гостуващия Перун (Варна) с 3:0

...
Отборът на Марица (Пловдив) разгроми гостуващия Перун (Варна) с 3:0
Коментари Харесай

Марица на една победа от полуфиналите в НВЛ след разгром над Перун

Отборът на Марица (Пловдив) разгроми гостуващия Перун (Варна) с 3:0 (25:15, 25:10, 25:10) след едвам 47 минути игра в първия мач от 1/4-финалната серия сред двата отбора в НВЛ-жени.

Така шампионките поведоха в плейофа с 1-0 победи и са единствено на един триумф от класиране за полуфиналите. Той може да пристигна още на следващия ден (14 март), когато още веднъж в зала " Колодрума " от 18,00 часа ще организира втората среща от серията, в която официално хазаин ще е съставът от Варна.

Треньорът Иван Петков даде отмора на доста от главните си състезателки. Въпреки това, в първия гейм не се получи конспирация и домакините в безгрижно движение постановиха превъзходство. Александра Миланова оглави нападението и поведе тима към крайното 25:15, завършено с офанзива през центъра на Виктория Григорова. Във втората част се развихри Мирослава Паскова в офанзива и на сервис и означи седем точки за разгромното 25:10. Отново Григорова зарадва почитателите с последната точка в гейма, този път от обсада. Гостенките не откриха метод да се опълчват сполучливо на пловдивчанки и през третата част. " Жълто-сините " още веднъж дръпнаха надалеч напред в резултата, а Добрина Христоскова затвори мача с хубав ас за 25:10.

Мирослава Паскова стана най-полезна за Марица с 13 точки за успеха. Александра Миланова добави 11, а Добрина Христоскова приключи с 10 точки за триумфа. Разпределитеката Мирела Шахпазова впечатли с пет аса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР