Отборът на Марица (Пловдив) отпадна от най-силния европейски клубен турнир

...
Отборът на Марица (Пловдив) отпадна от най-силния европейски клубен турнир
Коментари Харесай

Марица отпадна от Шампионска лига след разгром

Отборът на Марица (Пловдив) отпадна от най-силния европейски клубен шампионат – Шампионската лига за дами. Вчера те изгубиха последния си мач от груповата фаза. Воденият от Борислав Крачанов отбор отстъпи вкъщи на унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) с 0:3 (24:26, 19:25, 17:25) в последната си среща от Група В, играна довечера пред към 2500 фенове в зала „ Колодрума “.

Така Марица приключи на последното 4-о място в групата. Едва 1 победа, 5 загуби и 2 точки, с което отпада от Шампионската лига. Вашаш също завършва с 1 победа и 5 загуби, само че с 4 точки е на 3-ото място в крайното класиране, което дава право на присъединяване на 1/4-финалите във втория по мощ евротурнир за Купата на CEV.

Началото на първия гейм беше чудесно за тимът на Марица, който поведе с 3:0 след блок-аут на Ива Дудова последван от два нейни мощни сервиса, в това число и един ас. Разликата се резервира до 8:5 след нова сполучлива офанзива на Дудова. Преднината на маричанките набъбна до 11:6 след офанзива на американката Сиера ДеБел и ас на Борислава Съйкова, което пък накара гръцкият треньор на Вашаш Йоанис Атанасопулос да вземе спиране. Предимството на Марица стана 15:7 след нови две директни точки от сервис на Ива Дудова. Шампионките на България задържаха преднината си до 20:15 след технично стартиране на ДеБел.

Гостенките от Вашаш съумяха да понижат изоставането си до 21:23, което принуди наставникът на маричанки Борислав Крачанов да изиска тайм-аут. Унгарският отбор даже стигна до тъждество при 23:23 след офанзива на Фатумата Сила и контра на американката Тейлър Денис Банистър. В последна сметка Вашаш измъкна гейма с 26:24 след нова офанзива и обсада на Банистър.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza)

На старта на втората част Вашаш дръпна с 3:1 след поредна сполучлива офанзива на Тейлър Денис Банистър. Марица съумя да изравни при 5:5 след пусната топка на разпределителката Лора Славчева и контра на Сиера ДеБел. Последваха две неточности на маричанки и контра от втора линия на Фатумата Сила и 8:5 за унгарския отбор. След спирането за Борислав Крачанов Марица незабавно стигна 8:8 след мощни контри на Ива Дудова и Добрина Христоскова и офанзива през центъра на Борислава Съйкова. Блок-аут на Банистър и навън на Дудова и 10:8 за Вашаш.

Марица още веднъж съумя да изравни при 11:11 след неточност на Банистър и контра на Дудова. Гостенките за следващ път поведоха с 15:12 след серия от сервиси на Банистър. Шампионките на България реагираха и стигнаха до 15:15. Това се случи след нови мощни контри на Мария Кривошийска през центъра и на Сиера ДеБел. Последваха две неточности на маричанки и 17:15 за Вашаш. Разликата в интерес на унгарският отбор стана 20:17 след офанзива на Каролина Фрицова. Вашаш съумя да резервира преимуществото си и да затвори гейма в своя изгода при 25:19 след офанзива в навън на Кривошийска.

Марица поведе за малко при започване на третия гейм с 3:1, само че незабавно позволи равнене при 3:3. Двата отбора продължиха изцяло равностойно до 8:8, след което Вашаш дръпна с 11:8 след навън на Виктория Коева, контра на Фатумала Сила и ас на Каролина Фрицова, което пък накара Борислав Крачанов да вземе спиране за Марица. Нови две директни точки от начален удар за Фрицова и 13:8 за унгарския отбор. Разликата стана 16:10 след нова офанзива и ас на Сила. Марица върна две точки за 16:12 след отлична обсада на разпределителката Маргарита Гунчева и контра на Сиера ДеБел. Въпреки напъните на Марица, Вашаш резервира преимуществото си до 20:15 след блок-аут на Тейлър Денис Банистър и нов ас на Фрицова. Унгарският отбор умерено завоюва гейма с 25:17 след ас на Банистър и контраофанзива от краче на Фрицова. Така дуелът приключи при резултат 3:0.

Над всички за Марица беше Ива Дудова с 15 точки (1 блок, 3 аса и 46% успеваемост в атака). Добрина Христоскова, Сиара ДеБел и Борислава Съйкова пък приключиха с по 8 точки. За отбора на Вашаш Тейлър Денис Банистър заби 19 точки (2 блока, 2 аса и 45% успеваемост в атака) за успеха. Фатумала Сила добави още 12 точки (1 ас, 41% успеваемост в офанзива и 55% положително посрещане) за триумфа. Въпреки това за MVP на мача беше оповестена турската разпределителка на победителките Букет Гюлюбай, която се регистрира и с 5 точки (2 блока) за успеха.

Източник: sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР