Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:1 като гост

...
Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:1 като гост
Коментари Харесай

Юнайтед победи, но не убеди дори срещу предпоследния в класирането

Отборът на Манчестър Юнайтед реализира победа с 3:1 като посетител на Норич в дуел от 10-ия кръг на Висшата лига. Скот МакТоминей откри резултата на "Кароу Роуд ", а Маркъс Рашфорд означи две попадения. Победата на "червените дяволи " можеше да е още по-изразителна, откакто през първата част получиха две дузпи, само че и двете бяха безгрижно пропилени. В последните минути от постоянното време Онел Ернандес върна един гол, отбелязвайки почетно попадение за "канарчетата ".

Отборът на Норич можеше да излезе напред в резултата още в 7-ата минута, само че Тод Кантуел пропиля шанса на "канарчетата ". Той нанесе удар от границата на наказателното поле, само че бе неакуратен и топката мина малко над напречната греда.

В 19-ата минута Маркъс Рашфорд бе останал непокрит в наказателното поле и насочи удар в средата на вратата, само че Тим Крул реагира брилянтно и резервира мрежата си суха.

Минута по-късно, топката бе центрирана от ъглов удар и откри Антони Марсиал, който съумя да я запрати към вратата на Крул, само че стражът отрази удара и предотврати попадението.

В 21-ата минута обаче Андреас Перейра насочи центриране и след малко безредие в наказателното поле, топката стигна до Скот МакТоминей, който се възползва съвършено от объркването и изведе "червените дяволи " напред в резултата.

Четири минути по-късно Даниел Джеймс се свлече на земята след единоборство с Бен Годфри. Реферетът на срещата Стюърт Атуел имаше добър взор и в началото подмина обстановката, само че след дълъг обзор на обстановката с ВАР, съдията отсъди дузпа за Юнайтед. Маркъс Рашфорд застана на бялата точка, само че ударът му бе прекомерно лек и разреши на Тим Крул да избави.

Само две минути откакто пропусна от бялата точка, Маркъс Рашфорд се оправдава с попадение. Всичко стартира от неточност в разиграването на футболистите на Норич, след което Антони Марсиал лиши топката и я подаде на Даниел Джеймс. Лятното попълнение на "червените дяволи " адресира превъзходно подаване до Маркъс Рашфорд, който се озова самичък против Тим Крул и невъзмутимо изпрати топката в мрежата му.

В последните минути на първата част играчите на Юнайтед още веднъж показаха искания за дузпа, откакто топката се удари в ръката на Тод Кантуел. Атуел още веднъж се допита до ВАР и след инспекцията отсъди втора дузпа за "червените дяволи " в границите на единствено 15 минути. Този път на бялата точка застана Антони Марсиал, който изпрати топката в долния десен ъгъл на Крул. Вратарят обаче още веднъж усети посоката и направи второ превъзходно избавяне, предпазвайки вратата си от трето попадение.

В началото на втората част Теему Пуки получи чиста опция за отбелязване на почетно попадение за "канарчетата ", само че той изпрати топката високо над напречната греда.

Няколко минути по-късно Марсиал връхлетя върху топка в наказателното поле и я изстреля в долния ляв ъгъл, само че Тим Крул още веднъж реагира брилянтно и отби топката до гредата.

"Червените дяволи " демонстрираха най-хубавото от себе си в 73-ата минута на дуела, когато Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал направиха страхотна композиция, която бе в основата на третия гол на "червените дяволи ". Двамата се възползваха съвършено от неточност на "канарчетата " в средата на терена и с няколко подавания като по учебник матираха отбраната на Норич.

В последните минути от постоянното време Норич въпреки всичко върна едно попадение. Онел Ернандес приключи красивия си самостоятелен рейд с великолепен удар от вътрешността на наказателното поле и лиши Давид де Хеа от опцията да запише първа суха мрежа от септември насам.

Добавените минути на срещата бяха напрегнати. Първо Ернандес се опита да запише второ попадение на сметката си, шутирайки от границата на наказателното поле, само че ударът му мина около левия непряк дирек. А в последните минути на дуела Мейсън Грийнууд пропусна чиста опция да направи триумфът на Юнайтед по-изразителен. Той остана очи в очи с Тим Крул, само че вратарят извърши следващо необикновено избавяне и резервира резултата 1:3.

Така Юнайтед си потегли с трите точки от "Кароу Роуд ", само че не убеди с представянето си. "Червените дяволи " се намират на 7-а позиция с 13 точки, а Норич е предпоследен със 7.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР