Отборът на Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1 в двубой

...
Отборът на Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1 в двубой
Коментари Харесай

Челси се опита, но Рашфорд блестеше прекалено ярко

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1 в дуел от 1/8-финалите на Карабао Къп. И двете попадения на "червените дяволи " бяха дело на Маркъс Рашфорд, който първо бе прецизен от бялата точка, а по-късно осъществя фамозно попадение от свободен удар, с цел да изпрати своя тим на 1/4-финалите на шампионата. Почетното попадение за "сините " бе дело на Миши Батшуай.

И двата тима влязоха внимателно в срещата.

Първата по-интересна обстановка бе на сметката на "червените дяволи ". В 14-ата минута Скот МакТоминей доближи до хубаво центриране от корнер и опита да приключи от границата на наказателното поле. Ударът му обаче мина вдясно от задачата.

В 24-ата минута Маркос Алонсо извърши жестоко нарушаване против Даниел Джеймс, който нахлуваше рисково в наказателното поле на "сините ". Това не остана неусетно от съдията Пол Тиърни, който отсъди дузпа за Юнайтед. На бялата точка застана Маркъс Рашфорд. Преди два дни англичанинът изпусна дузпа в дуела против Норич, само че този път бе прецизен и откри резултата на "Стамфорд Бридж ", пращайки топката в долния ляв ъгъл, около Уили Кабайеро.

След попадението Челси изчакваше точния миг на отваряне на съперниковата отбрана, с цел да удари на скорост в разредените пространства. Домакините разиграваха умерено в своята половина, макар пресата на "червените дяволи ".

В 34-ата минута Рийс Джеймс насочи добра топка в наказателното поле, само че съперниковата отбрана я пресече и безпроблемно предотврати заплахата.

На почивката "сините " се прибраха без да са отправили нито един прецизен удар през първата част.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР