Отборът на Манчестър Сити спечели Карабао Къп за втора поредна

...
Отборът на Манчестър Сити спечели Карабао Къп за втора поредна
Коментари Харесай

Манчестър Сити спечели Карабао Къп след дузпи срещу Челси

Отборът на Манчестър Сити завоюва Карабао Къп за втора поредна година, откакто победи Челси с 4:3 след осъществяване на дузпи във финала на конкуренцията. Двубоят на стадион „ Уембли “ в Лондон приключи при нулево тъждество в постоянното време и продълженията.

„ Сините “ стояха доста по-добре на терена от представянето си против Сити преди седмица, когато изгубиха пагубно с 0:6. Въпреки това „ жителите “ направляваха събитията и изглеждаха по-опасни, само че мъчно създаваха чисти голови положения. Тази картина се резервира през всички 90 минути, а в продълженията и двата отбора бяха внимателни и внимаваха да не позволен гол.

Най-любопитният миг пристигна в края на второто продължение, когато мениджърът на Челси Маурицио Сари изиска да смени вратаря си Кепа Арисабалага с аварийния пазач Уили Кабайеро, само че испанецът отхвърли да излезе от терена, което провокира гнева на италианския експерт. В последна сметка Кепа остана на вратата и за дузпите, само че съумя да избави единствено една от тях, до момента в който за „ сините “ пропуски направиха Жоржиньо и Давид Луис, което донесе триумфа на Сити.

По този метод Манчестър Сити за първи път в 125-годишната си история съумя да отбрани извоюван трофей и победи с Купата на лигата за шести път в историята си. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР