Отборът на Манчестър Сити спечели и последния си двубой от

...
Отборът на Манчестър Сити спечели и последния си двубой от
Коментари Харесай

Манчестър Сити не губи дори и в мачове без значение

Отборът на Манчестър Сити завоюва и последния си дуел от тазгодишното издание на груповата фаза в Шампионската лига. Комбинацията от младост и опит даде резултат и по този начин " жителите " на Пеп Гуардиола надделяха Севиля с 3:1. Постижението им се оказа още по-сладко, откакто пристигна с цялостен поврат. Попадението на Рафа Мир беше заличено от головете на Алварес, Марез и 17-годишния дебютант Люис.
 Реал (Мадрид) - Селтик 5:1 в мач от Шампионската лига
Реал (Мадрид) финишира преди всичко в група F след погром

" Кралете " разрушиха Селтик с 5:1

Въпреки направените голям брой рокади от Пеп Гуардиола, домакините още веднъж бяха по-опасният отбор на терена. В самото начало " жителите " реализираха сериозна преса в наказателното поле на Севиля, а това докара до неточност на вратаря Ясин Бону. " Небесносините " мигновено можеха да я санкционират, само че Коул Палмър стреля в навън.

Няколко минути по-късно Рубен Диаш се оказа най-съобразителен при статично състояние, но насочването му с глава не донесе безпокойствие за севилци.

Така се стигна до 31-ата минута, в която селекцията на Хорхе Сампаоли изненадващо поведе. Иско завъртя чудесно от корнер, а Рафа Мир се извиси над всички, с цел да насочи неспасяем удар в дребната мрежа на замръзналия при този оптимално старателен изстрел Щефан Ортега.

В 52-ата минута Манчестър Сити изравни, само че акцентът несъмнено падна върху създателят на гол Рико Люис. Едва на 17 години дебютантът съумя да се разпише в огромния шампионат. Крайният защитник получи извеждащо подаване от Хулиан Алварес, след което стреля неспасяемо във вратата на Боно.

Мароканецът все се реваншира с изявите си малко по-късно, осъществявайки двойно избавяне при поредни удари на Рубен Диаш и Хулиан Алварес.
 Снимка 593481
Източник:

В 70-ата минута Хосеп Гуардиола предприе промяна, като в игра влезе Кевин Де Бройе, а теренът отстъпи Палмър. Появата на белгиеца незабавно даде резултат, а извеждащото му подаване към Алварес, беше приключено по най-благоприятен метод в мрежата на съперниците.

Комбинацията от опит и младост бързо издейства на Ман Сити и трети гол в тяхна изгода. Алварес пусна леко вляво за Рияд Марес, който показва класа и осъществя с лекост за крайното 3:1.

На второ място в група G приключи Борусия (Дортмунд), като вестфалци направиха 1:1 с ФК Копенхаген по същото време. За Севиля остава продължение в плейофите на обичания им шампионат Лига Европа.
 Ювентус - ПСЖ 1:2 в мач от Шампионската лига
ПСЖ надделя Ювентус, само че изненадващо не завоюва група Н поради головото експлоадиране на Бенфика

Меси и компания ще бъдат във втора урна за утрешния жребий
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР