Отборът на Манчестър Сити приключва навярно най-успешната кампания в своята

...
Отборът на Манчестър Сити приключва навярно най-успешната кампания в своята
Коментари Харесай

Никой не може да спре Хулиан Алварес

Отборът на Манчестър Сити завършва вероятно най-успешната акция в своята 143-годишна история. Играчите на Джосеп Гуардиола демонстрираха единодушие и екипност, които изведоха клуба до невиждани за клуба триумфи.

Футболистите обаче демонстрираха и своите самостоятелни качества, които също се трансфораха в основа за блестящия сезон на “гражданите ”. Едно от имената със сериозен принос бе това на Хулиан Алварес. Аржентинският нападател стартира финалният мач в Шампионската лига против Интер като запаса и в последна сметка не влезе. Въпреки че не записа минути, той справедливо получи своя златен орден и беше измежду хората, които честваха след последния съдийски сигнал.

Най-впечатляващото при Алварес е, че за скромната си възраст, той към този момент натрупа сериозен набор от оценки. Роденият през 2000 година аржентинец съумя да завоюва първите си оценки още при започване на кариерата си, когато се състезаваше в Ривър Плейт. Тогава през 2018 година на едвам 18 години подвигна Копа Либертадорес след сложен триумф против безконечния зложелател Бока Хуниорс в дуел в мача, извоюван с общ резултат 5:3.

След това той мина в Манчестър Сити, където победи на домашна сцена в Премиър лийг и ФА Къп, като му липсваше само триумфът в Шампионската лига, което се промени във вчерашния 10 юни 2023 година (неделя) след успеха против Интер на стадион “Ататюрк ” в Истанбул, Турция.

Междувременно Мартинес натрупа съществени триумфи и с националната фланелка. С тима на Аржентина той се окичи със златните медали през 2021 година, когато завоюва Копа Америка, а година по-късно стигна и до международния връх, когато победи на Мондиал 2022 в Катар.

Последното отличие пристигна в рамките точно на изтичащата акция 2022/2023, което го направи 10-ият състезател, печелил Световното състезание и Шампионската лига в границите на един и същи сезон. Междувременно той оказа помощ на Манчестър Сити и да завоюва своя исторически требъл, стигайки до златото в Премиър лийг, ФА Къп и Шампионската лига по едно и също време, като с това Аварес се трансформира изобщо в първия футболист, който в миналото е достигнал с клубния си тим до требъл и едновремнно с това до купата в Мондиала.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР