Отборът на Манчестър Сити посреща Лисабон в протоколен мач-реванс от

...
Отборът на Манчестър Сити посреща Лисабон в протоколен мач-реванс от
Коментари Харесай

Спортинг излиза за честта си срещу Ман Сити

Отборът на Манчестър Сити посреща Лисабон в протоколен мач-реванс от осминафиналите на Шампионска лига. “Гражданите” взеха решение изхода на дуела със своя съперник още в Португалия, където момчетата на Пеп Гуардиола съкрушиха “зелено-белите” с 5:0.

Ман Сити е насочен към требъл и до момента в който във Висшата лига тимът поддържа преднина пред преследвача Ливърпул, то в Шампионската лига най-трудното занапред следва. Съставът на Гуардиола доближи най-малко до четвъртфиналите във всяко от последните 4 издания на шампионата. “Гражданите” са в отлична форма и я демонстрираха през уикенда, печелейки градското дерби с Манчестър Юнайтед повече от безапелационно - 4:1.

Кайл Уокър ще пропусне мача поради наказване и се чака да бъде сменен от Олександър Зинченко. Украинецът ще играе като ляв бек, а отдясно ще работи Жоао Кансело. Рубен Диаш е навън поради травма и двойка централни бранители ще са Джон Стоунс и Аймерик Лапорт. Кевин Де Бройне евентуално ще получи отмора, а в предни позиции се чака да започват Рияд Марез, Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг.

Спортинг в никакъв случай не е прескачал осминафиналите в Шампионската лига. В цялата история на шампионата няма тим, който да е съумял да заличи закъснение с 5 гола след първия мач.
Португалците ще се опитат да се показват почтено, само че по всичко проличава, че ще бъдат без двама от най-хубавите си играчи - Педро Гонсалвеш и Жоао Палиня. Атаката ще води опитният Ислам Слимани, а титуляр ще е и Педро Поро, който е благосъстоятелност на Ман Сити.

Двата тима имат общо 4 мача между тях в евротурнирите, като салдото е три победи за Манчестър Сити и една за Спортинг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР