Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 като домакин

...
Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 като домакин
Коментари Харесай

Манчестър Сити изхвърли Челси от Купата на лигата, Арсенал и Тотнъм също отпаднаха

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 като хазаин в дербито от 3-ия кръг в шампионата за Купата на лигата на Англия.

На стадион " Етихад " в Манчестър и двамата наставници Хосеп Гуардиола и Греъм Потър заложиха на огромна част от своите запаси, само че въпреки всичко " жителите " взеха своето с два бързи гола след почивката.

Първо, Рияд Марез даде задатък на домакините след тъкмо изпълнен директен свободен удар в 55-та минута, а единствено пет по-късно удар на алжиреца бе отразен от Едуард Менди, само че при добавката Хулиан Алварес бе прецизен за 2:0.

Гостите от Лондон също имаха своите шансове да стигнат до гол, само че доста мощен дуел за Сити изигра аварийният вратар Щефан Ортега.

В друга среща от конкуренцията водачът във Висшата лига Арсенал бе отстранен от шампионата след загуба с 1:3 на своя " Емиратс " от отбора на Брайтън. Еди Нкетия даде задатък на домакините, само че Дани Уелбек, Каору Митома и Тарик Лампти осигуриха цялостния поврат в интерес на " чайките " и място в 1/8-финалите на конкуренцията.

Големият противник на " артилеристите " Тотнъм също напусна шампионата безславно след загуба с 0:2 при визитата си на Нотингам Форест. Точни за " алените " бяха Ренан Лоди и Джеси Лингард, които се разписаха в 50-та и 57-та минута.

Ливърпул въпреки всичко се класира за 1/8-финалите, откакто се избави на косъм от загуба против третодивизионния Дарби Каунти. В последна сметка " мърсисайдци " продължиха към идната фаза след 0:0 вкъщи в постоянното и триумф с 3:2 при осъществяването на дузпи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР