Отборът на Манчестър Сити победи Аталанта с 5:1 в домакински

...
Отборът на Манчестър Сити победи Аталанта с 5:1 в домакински
Коментари Харесай

Аталанта разгневи гражданите и отнесе петица

Отборът на Манчестър Сити победи Аталанта с 5:1 в домашен дуел от груповата фаза на Шампионска лига. Руслан Малиновский откри резултата за Аталанта на "Етихат ", само че по-късно "гражданите " се развихриха и вкараха цели 5 попадения. Стърлинг се регистрира с хеттрик, а останалите два гола бяха дело на Серхио Агуеро.

В първите минути Аталанта стартира много нападателно, като първата опция на сметката на гостите пристигна в 12-а минута. Робин Госенс изпрати хубаво високо подаване напред, което трансферира отбраната и попадна на пътя на Тимати Кастане, само че той не съумя да насочи удара си с глава и топката прелетя високо над напречната греда.

Няколко минути по-късно Фил Фоудън се свлече на земята след прикосновение, само че съдията не обърна внимание на претенциите на "гражданите ".

В 23-ата минута Рахийм Стърлинг опита да откри Серхио Агуеро, само че подаването му бе прекомерно мощно.

Минута по-късно Агуеро пое подаването на границата на пеналтерията и насочи мощен удар, само че вратаря позна ъгъла и мазета топката в ъглов удар, от който не произлезе нищо забавно.

В 28-ата минута Руслан Малиновский промуши топката в левия ъгъл на вратата на Едерсон, около протегнатата ръка на вратаря.

Само шест минути по-късно Агуеро възвърне равенството в дуела, откакто посрещна съвършено центриране от Стърлинг надълбоко в наказателното поле и го овладя с положително първо допиране. Последва прецизен шут, с който топката бе изпратена право в мрежата на Пиер Луиджи Голини.

В 38-ата минута Андре Масиело влезе извънредно жестоко в краката на състезател на "гражданите " и съдията отсъди дузпа за Сити. Агуеро осъществя от бялата точка и направи цялостния поврат в срещата факт.

В 58-ата минута Стърлинг направи резултата 3:1 за Сити откакто материализира невероятна отборна офанзива. Англичанинът бе оставен непокрит в наказателното поле и Фил Фоудън го откри с положително подаване, а Стърлинг, от своя страна, не сгреши с превъзходен завършващ удар в горната вътрешна страна на мрежата.

Шест минути по-късно още веднъж Стърлинг извърши хубав самостоятелен рейд и с великолепен удар от вътрешността на наказателното поле матира Голини, който нямаше по какъв начин да реагира.

Минути по-късно Ремо Фройлер върна едно попадение за Аталанта, само че съдията подвигна флага за засада и попадението бе анулирано.

В 69-ата минута Стърлинг оформи своя хеттрик, откакто овладя центриране на Рияд Марез и изстреля топката в центъра на вратата, оформяйки крайното 5:1.

До края на срещата и двата тима изпуснаха по още няколко благоприятни условия.

В 73-ата Марио Пашалич се извиси след осъществяване на ъглов удар и опитва да насочи топката към вратата, само че опитът му бе брилянтно париран от вратаря на "гражданите ".

Малко по-късно Стърлинг опита да вкара и четвърти гол, само че откакто остана самичък против вратаря и шутира, топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 83-ата минута Фил Фоудън получи втория си жълт картон в срещата и бе заставен да напусне терена прибързано.

В добавеното време Аталанта се възползва от численото си преимущество и имаше опцията да означи още едно попадение, само че ударът на Ремо Фройлер бе отразен от Едерсон.

Така Манчестър Сити събира цялостния точков актив досега и има 9 точки от 3 изиграни срещи, а Аталанта е на дъното на класирането, без нито една точка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР