Отборът на Макларън ще използва задвижващите системи на Мерцедес във

...
Отборът на Макларън ще използва задвижващите системи на Мерцедес във
Коментари Харесай

Макларън продължи договора за двигатели с Мерцедес

Отборът на Макларън ще употребява задвижващите системи на Мерцедес във Формула 1 най-малко до 2030 година, откакто двете страни подписаха нов петгодишен контракт за съдействие.

Макларън употребява моторите на Мерцедес в интервала 1995-2014, след което пристигнаха злощастното партньорство с Хонда (2015-2017) и по-късно с Рено (2018-2020). През 2021 Макларън се върна към потреблението на моторите на Мерцедес, а първичното съглашение беше до края на 2025 година.

По-рано през днешния ден този контракт бе продължен с пет години и по този начин Макларън става първият клиент на Мерцедес за въвеждането на новите мотори, които ще се случи точно през сезон 2026. Все още не се знае дали и Уилямс ще продължи работата си с Мерцедес при въвеждането на новите правила, а както е известно Астън Мартин ще се раздели с немския производител и ще стартира работа с Хонда през сезон 2026.

„ Радваме се, че нашето партньорство с Макларън ще продължи най-малко до края на десетилетието. Дългосрочното естество на тази договорка потвърждават доверието и ангажираността, които имаме към нашата тактика за задвижващите ни системи. Заедно ние ще желаеме да наберем добра инерция преди 2026, когато ще стартира новата епоха на електрифицирана иновация в задвижващите системи във Формула 1 “, съобщи Маркус Шаефер, член на борда на шефовете на Мерцедес във връзка новия контракт с Макларън.

Макларън и Мерцедес завоюваха първата победа за хибриден автомобил в историята на Формула 1. Това се случи в Гран При на Унгария през 2009 година, когато Люис Хамилтън победи с болид, употребяващ системата за обновяване на кинетитчната сила (KERS).

От въвеждането на актуалните V6 1.6 турбо-хибридни мотори през 2014 година задвижващите системи на Мерцедес са триумфирали в 114 от извършените 203 надпревари. Две от тези 114 победи са пристигнали с потребителски тим, една с Макларън в Италия през 2021 и една с Рейсинг Пойнт в Сахир през 2020.

„ Мерцедес е страховит и благонадежден сътрудник за тима на Макларън във Формула 1. Това удължение на контракта показва вярата, която нашите акционери имат в техните мотори. Ние сме доста сполучливи дружно, през последните три сезона, а и в предходното ни партньорство, тъй че ние гледаме напред към триумфите, които чакаме “, съобщи изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР