Отборът на Макларън потвърди, че ще може да разчита на

...
Отборът на Макларън потвърди, че ще може да разчита на
Коментари Харесай

Шумахер ще бъде резерва и на Макларън през 2023 година

Отборът на Макларън удостовери, че ще може да разчита на услугите на Мик Шумахер в границите на сезон 2023 във Формула 1, в случай че титулярите на английския отбор Ландо Норис и Оскар Пиастри бъдат възпрепятствани от присъединяване в обещано съревнование.

За 2023 година Шумахер подписа контракт като запаса в екипа на Мерцедес, само че ще бъде разполагаем и за Макларън, защото двата отбора имат съглашение за шерване на аварийни състезатели. Макларън си има собствен свобствен авариен водач в лицето на Алек Пало, който обаче няма да може да участва на всяко едно съревнование поради уговорките си в Индикар.

През последните две години Макларън и Мерцедес също споделяха своите аварийни състезатели, като точно това щеше да разреши на Ник де Врийс да седне в кокпита на Норис за Гран При на Сао Пауло предходната година, защото британецът не се усещаше добре в четвъртък. По-рано през годината Де Врийс размени Алекс Албон в Уилямс за Гран При на Италия, като упованията са и през тази година Уилямс да може да разчита на Мерцедес за авариен водач.
 Андрети: Шумахер ще се върне във Формула 1 Андрети: Шумахер ще се върне във Формула 1
Отборът на Астън Мартин обаче няма да попадне в тази група, защото за 2023 си има не един, а цели двама лични аварийни състезатели. Това са Щофел Вандоорн и настоящият първенец във Формула 2 Фелипе Другович. До предходната година Вандоорн също бе една от запасите на Мерцедес, само че избра да продължи своята кариера на авариен играч в Астън Мартин.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР