Отборът на Макларън не успя да спечели нито една точка

...
Отборът на Макларън не успя да спечели нито една точка
Коментари Харесай

Норис: Нещата не са толкова зле, колкото изглеждат

Отборът на Макларън не съумя да завоюва нито една точка в първите два старта за сезон 2023 във Формула 1, само че съгласно Ландо Норис обстановката в английския екип не е толкоз плачевна, колкото резултатите допускат.

По думите на английския играч, който на практика приключи финален и в Бахрейн, и в Саудитска Арабия, сега Макларън се показва по-добре, отколко в същия стадий на сезон 2022. Състоянието на отбора от Уокинг обаче изглжеда много по-слабо, защото от началото на тази година колоната е по-събрана, в сравнение с бе преди 12 месеца.
 Макларън разгласи реструктуриране на механически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг Макларън разгласи реструктуриране на механически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг
„ Не мисля, че обстановката ни е по-различна от предходната година. По един метод е по-добра, само че цялата колона е по-събрана. Ние имахме малко проблеми – надеждността ни не беше на равнище в първото съревнование, по-късно в Джеда аз позволих неточност в квалификацията, след което пристигна и случаят с (Пиер) Гасли, който ни коства в конкуренцията.

„ Нещата не са толкоз зле, колкото наподобяват, в това съм сигурен. Ние не сме бързи, това не можем да го скрием. Просто колоната е по-събрана и по тази причина изглеждаме по-назад. Хубаво е, че в Саудитска Арабия и двамата с Оскар (Пиастри) стигнахме до финала “, сподели Норис.
 Пиастри не съжалява, че избра Макларън пред Алпин Пиастри не съжалява, че избра Макларън пред Алпин
Той също по този начин показа и своите упования за идната в края на тази седмица Гран При на Австралия, в която той не се надява на огромни промени в ориста на отбора.

„ Няма да се надявам да е по-лошо. Не мисля, че доста неща ще се трансформират. Ние ще създадем каквото можем, с цел да се подобрим. Ще продължим да работим крепко. Просто ще се постарая да не позволявам неточност в квалификацията и резултатът ще е по-добър “, съобщи британецът.
 Новият въздушен тунел на Макларън се чака да проработи през месец юни Новият въздушен тунел на Макларън се чака да проработи през месец юни
Голямата смяна в представянето на Макларън се чака да пристигна за Гран При на Азербайджан в края на април, когато ще бъде въведен и първият по-сериозен пакет с усъвършенствания по MCL60.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР