Отборът на Лудогорец завърши футболната 2018 година в Първа лига

...
Отборът на Лудогорец завърши футболната 2018 година в Първа лига
Коментари Харесай

Лудогорец се сбогува с 2018 година с трудна победа над Дунав

Отборът на Лудогорец приключи футболната 2018 година в Първа лига с много мъчно посещение на Дунав. Българският първенец въпреки всичко си потегли с трите точки след доста оспорвана борба и 2:0. Попаденията бяха дело на Якуб Шверчок и Клаудиу Кешеру.

За страдание обаче и в тази среща на напред във времето останаха поредност от съдийски неточности. Първо гол на гостите бе анулиран поради несъществуваща засада, а по-късно не бе отсъдена и дузпа в интерес на " драконите ".

 Дунав - Лудогорец, 0:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Дунав - Лудогорец, 0:2 (Развой на срещата по минути)

Никола Попов се трансформира в виновник и за двата тима

" Орлите " си осигуриха ранен задатък в Русе, откакто още в 16-ата минута поведоха в резултата. Вандерсон се възползва от доста груба неточност в отбраната на русенци, след която се получи безредие в наказателното поле, и той незабавно комбинира с Якуб Шверчок, за който остана единствено да чукне топката в мрежата. Първият му опит обаче не сполучи, само че при добавката попадението бе факт - 1:0.



Малко преди този момент, Иван Коконов получи хубаво центриране отляво от Ахмед Ахмедов, който опита да достави топката на главата на своя съотборник, само че след удара му тя мина настрана. Гостите също имаха още две положения преди гола. Първо Шверчок се освободи от пазача си и опита да изпрати кълбото към далечния ъгъл на вратата, само че то мина настрана. След това, Рафаел Форстър опита пряк обстрел от фаул, само че топката попадна право в ръцете на Станислав Антонов.

В самия завършек на първите 45 минути, попадение на разградчани беше анулирано поради засада, само че след повторенията останаха подозрения дали такава фактически имаше. Изстрелът не беше на Клаудиу Кешеру, поради който в действителност беше вдигнал флагът, а на Рафаел Форстър. Румънецът се дръпна в последния миг преди топката да попадне в него.



Малко след първия съдийски сигнал за второто полувреме, Никола Попов взе още едно много противоречиво решение. Ахмед Ахмедов напредна към наказателното поле, съумя да премине границата и там Козмин Моци го изблъска и удар с лакът. Главният рефер имаше чудесна видимост към обстановката, само че нито отсъди дузпа, каквито бяха претенциите от щаба на домакините, нито пък даде жълт картон на бранителя.

В 61-ата минута, Преслав Петров изведе Балджийски на чудесна стрелкова позиция, а той насочи доста подъл удар към вратата, само че стражът на " орлите " съумя да улови. 120 секунди по-късно, пристигна и отговорът на разградчани. След доста рисков удар на Шверчок обаче, топката разтресе страничния дирек и още веднъж се върна на терена в негово владеене, само че не се стигна до нова офанзива пред вратата на домакините.

 Снимка 395624
Източник:

В 82-ата минута, гостите поведоха с 2:0, откакто Жоао Пауло пусна пас в кулоар към Клаудиу Кешеру, който беше тъкмо пред вратата на русенци, а румънецът не сгреши от близко за покачването на резултата.

С тази победа, Лудогорец събра 51 точки на върха в Първа лига и сигурно ще зимува там, откакто втория ЦСКА е с 42 и даже и с мач по-малко, няма по какъв начин да настигне разградчани. Дунав пък е 12-ти с 15.

 Снимка 395621
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР