Отборът на Лудогорец разгроми с 6:0 гостуващия Хебър Пазарджик в

...
Отборът на Лудогорец разгроми с 6:0 гостуващия Хебър Пазарджик в
Коментари Харесай

Лудогорец вкара шест гола на Хебър и се доближи на точка от първото място

Отборът на Лудогорец разгроми с 6:0 гостуващия Хебър Пазарджик в дуел от деветия кръг на Първа лига.

„ Орлите “ откриха резултата на „ Хювефарм Арена “ още в третата минута, когато дебютантът Аслак Фон Витри центрира отдясно в наказателното поле на гостите, вратарят Петър Дебърлиев не съумя да избие и топката попадна в краката на юношата на разградчани Иван Йорданов, който с удар от воле се разписа в долния десен ъгъл на вратата на Хебър.

Съставът на Анте Шимунджа удвои преднината си в 27-ата минута. Бърнард Текпетей пусна по диагонал извеждащо подаване по земя към Рик Джонатан в пеналтерията на новака в Първа лига, а бразилския халф на Лудогорец се разписа с удар от близка отдалеченост в горния ляв ъгъл на стража Дебърлиев.

Шампионите направиха преднината си в срещата класическа в 37-ата минута. Голмайсторът Йорданов пусна дълго извеждащо подаване към Текпетей отдясно в наказателното поле на Хебър, а ганаецът с диагонален удар от ждроб осъществя в далечния низък десен ъгъл на противниковата врата.

Минута преди края на първата част „ зелените “ осъществиха четвърто попадение, дело на Спас Делев, който стреля от директен свободен удар малко зад дъгата на наказателното поле. Фалцовата топка трансферира стената и се озова в далечния десен ъгъл на вратаря Петър Дебърлиев, който нямаше по какъв начин да избави.

Три минути след началото на второто полувреме още веднъж Делев бе в прегръдките на своите съотборници, откакто се разписа с глава, засичайки топката на първа греда при центриране по фланга от страна на Кирил Десподов.

Точно след час игра Делев върна услугата на Десподов, когато центрира остро в наказателното поле на пазарджишкия отбор, а футболист №1 на България за 2018 и 2021 година се разписа.

В класирането Лудогорец събра актив от 19 точки се изкачи на второто място с един пункт по-малко от водача ЦСКА 1948. Хебър заема 13-ото място със 7 точки от девет изиграни срещи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР