Отборът на Лудогорец поведе в Първа лига за пръв път

...
Отборът на Лудогорец поведе в Първа лига за пръв път
Коментари Харесай

Лудогорец оглави Първа лига след късен гол срещу десетима от Локомотив София

Отборът на Лудогорец поведе в Първа лига за пръв път от октомври предходната година, откакто завоюва с 1:0 семейството си на Локомотив Сф от 27-и кръг на шампионата.

Повече от едно полувреме гостите играха с човек по-малко. Така първенците изпревариха ЦСКА с една точка на върха в класирането. " Червените " обаче са с мач по-малко. В неделя те гостуват на Пирин Благоевград.

В 21-ата минута Аслак декор Витри върна топката към Спас Делев, а нападателят я прати във вратата, само че след намесата на ВАР попадението не бе зачетено. В 32-ата бронител на Лудогорец попречи на Дейвид Малембана да стреля към вратата на Падт. Три минути по-късно Гайе съумя да парира шу тна Фон Витри.

В 42-ата минута столичните " железничари " останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Селсо Рапосо. В 49-ата Текпетей стреля от отдалеченост, само че около вратата на Локо Сф. В 55-ата Спас Делев стреля с глава, само че Гайе съумя да избие в корнер.

В 63-ата минута Серджио Падт се намеси решаващо, откакто Карлос Франса се оправи със Спас Делев, а по-късно мина и около Франко Русо преди да насочи удар, който Падт отрази с една ръка.

Отговорът на Лудогорец пристигна три минути по-късно, когато Игор Тиаго с глава уцели напречната греда на вратата, защитавана от Гайе. В 69-ата минута Кирил Десподов пусна пас към Пьотровски, само че полякът насочи доста неакуратен изстрел. В идващите минути натискът на Лудогорец стана все по-осезаем.

В 81-ата минута Лудогорец съумя да поведе в резултата. След центриране от корнер на Спас Делев Игор Тиаго с глава прати топката във вратата на Гайе. В 85-ата Георги Димитров отсъди дузпа за нарушаване на Алан Диас против Матиас Тисера. След малко по-дълго преразглеждане от ВАР и намесата на Георги Димитров наказателният удар бе анулиран и последва жълт картон за симулация на Тисера.

В класирането Лудогорец е водач с актив от 65 точки, на пункт преднина пред втория ЦСКА. Локомотив София е осми с 37 точки.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР