Отборът на Лудогорец постигна победа с 4:0 при визитата си

...
Отборът на Лудогорец постигна победа с 4:0 при визитата си
Коментари Харесай

Лудогорец вкара четири гола на десетима от Ботев Враца и отново е лидер в Първа лига

Отборът на Лудогорец реализира победа с 4:0 при визитата си на Ботев Враца в дуел от десетия кръг на Първа лига.

Едва 22 секунди след началото на дуела на стадион „ Христо Ботев “ домакините останаха с човек по-малко поради жестоко влизане с бутоните на Мартин Кавдански в десния гален на Спас Делев. След преразглеждане на обстановката с ВАР, реферът Георги Давидов сподели пряк червен картон на опитния защитник.

След изгонването на Кавдански „ орлите “ предстоящо напълно направляваха събитията на терена и откриха резултата в 17-ата минута. Рик Джонатан нахлу отляво в наказателното поле на врачани даде полувисоко центриране към Кирил Десподов, който с удар от въздуха от придвижване с външнат част на дясното стъпало се разписа в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Красимир Костов.

Шампионите удвоиха преднината си в 26-ата минута, когато Рик Джонатан проби в пеналтерията на Ботев и центрира отдясно към Десподов, който овладя и пусна паралелно подаване на голлинията, където Матиас Тисера с шпагат порти топката в мрежата.

Преднината на Лудогорец в срещата стана класическа пет минути преди края на първата част. Меси фаулира Десподов в наказателното полена „ зелено-червените “, което докара и до отсъждането на дузпа в интерес на разградчани. Зад топката застана пострадалият Десподов, който се разписа в противоположния низък ляв ъгъл на стража Костов.

Крайният резултат оформи Каули Оливейра с попадение във втората минута от добавеното време на срещата.

В класирането Лудогорец събра актив от 22 точки се изкачи на първото място, поради по-добрата си голова разлика от втория ЦСКА, който е със същия точков актив. Ботев Враца пък заема 12-ото място със седем извоювани точки от 10 изиграни срещи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР