Отборът на Лудогорец победи с минималното 1:0 у дома белгийския

...
Отборът на Лудогорец победи с минималното 1:0 у дома белгийския
Коментари Харесай

Лудогорец взе крехък аванс срещу Андерлехт в Лигата на конференциите

Отборът на Лудогорец победи с минималното 1:0 вкъщи белгийския Андерлехт и по този метод взе най-малък задатък преди реванша сред двата отбора идната седмица в плейофите на шампионата Лига на конференциите.

За българския първенец това бе и първи триумф в елиминационната фаза на европейски клубен шампионат след деветгодишна пауза, откакто за последно разградчани надиграха като посетител Лацио в 1/16-финалите на Лига Европа през сезон 2013/14.

Тази вечер на " Хювефарма Арена " в Разград обаче " орлите " стартираха доста стимулирано и още в 9-та минута Игор Тиаго даде преднина на домакините, засичайки с глава центриране на Кирил Десподов.



В идващите минути футболистите на Анте Шимунджа продължиха да стоят по-добре на терена, само че това по този начин и не докара до втори гол, а вместо това гостите от Белгия започнаха последователно да намират ритъма си и в самия завършек на първата част удар на Андерс Дрейер срещна страничния дирек.

След почивката Андерлехт беше по-активния отбор, само че най-хубавата опция пред тях се откри едвам в 85-та минута, когато неточност в защитата на Лудогорец разреши на Бенито Раман да излезе очи в очи със стража Серджио Падт, само че нидерландският вратар избави, с цел да резервира задатъка на българския отбор.

Така, Лудогорец означи с победа дебюта си в шампионата Лига на конференциите и след тъкмо седем дни още веднъж ще търси позитивен резултат в Белгия с вяра да отстрани Андерлехт и да се класира за 1/8-финалите в третия по мощ европейски клубен шампионат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР