Отборът на Лудогорец допуснат обрат от 1:0 до 1:3 от

...
Отборът на Лудогорец допуснат обрат от 1:0 до 1:3 от
Коментари Харесай

Лудогорец вкара на Олимпико, но бе обърнат от Рома и бе елиминиран от Лига Европа

Отборът на Лудогорец позволен поврат от 1:0 до 1:3 от Рома в дуел от последния шести кръг на група С в Лига Европа.

„ Орлите “ откриха резултата на стадион „ Олимпико “ в 41-ата минута, когато Рик Джонатан получи топката зад центъра, направи мощен рейд в половината на римските „ вълци “ и с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле се разписа в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Руи Патрисио.

„ Джалоросите “ получиха правото да изпълнят дузпа в 54-ата минута, когато Сисиньо ритна в прасеца Николо Дзаниоло в наказателното поле на българите. Зад топката застана Лоренцо Пелегрини, който с фалцов удар се разписа в левия ъгъл на стража Серджио Падт.

Рома направи цялостен поврат по-късно повече от час игра. Дзаниоло бе изведен отляво в пеналтерията и Лудогорец, където Оливие Вердон се опита да играе рамо в рамо, само че избута италианския футболист в гърба и домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа. С осъществяването на 11-метровия углавен удар още веднъж се нагърби Пелегрини, който този път се разписа в долния десен ъгъл на Падт.

Четвърт час преди края на мача българският първенец вкара изравнително попадение, когато Рик Джонатан лиши топката в центъра на терена и подаде към Матиас Тисера, който стреля, топката се отби в гърба на защитник на Рома и стана притежание на Нонато, който непокрит в наказателното поле на домакините прати топката директно пред горната греда на вратаря Патрисио. След преразглеждане на обстановката с ВАР, голът на „ орлите “ бе анулиран поради нарушаване на Рик Джонатан.

В 85-ата минута Николо Дзаниоло получи топката в половината на Лудогорец и нахлу в наказателното поле, където стреля по земя, разписвайки се сред краката на Падт.

Лудогорец остана с човек по-малко в последната минута на постоянното време, когато Оливие Вердон бе изпъден от игра с червен картон, защото настъпи по врата Залевски.

Така през пролетта Лудогоец ще продължи присъединяване си в Лигата на конференциите, за сметка на Рома, който с актив от 10 точки зае второто място в група С на Лига Европа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР