Отборът на Лос Анджелис Клипърс победи със 103:97 Лос Анджелис

...
Отборът на Лос Анджелис Клипърс победи със 103:97 Лос Анджелис
Коментари Харесай

Клипърс надви Лейкърс в дербито на Лос Анджелис в НБА

Отборът на Лос Анджелис Клипърс победи със 103:97 Лос Анджелис Лейкърс в първото дерби за сезона на Града на ангелите в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Символичните посетители от Клипърс стигнаха до триумфа с доста уравновесена игра в офанзива, като натрупаха задатък от осем точки в третата четвърт, която завоюваха с 29:21. На полувремето резултатът бе еднакъв - 56:56.

Звездата на " ножиците " Кауай Ленард вкара 14 точки и овладя 7 битки в първия си мач след повече от година поради лекуване на тежка травма в коляното, а повече точки от него вкараха единствено Джон Уол и Пол Джордж, които осъществиха по 15. Маркъс Морис-старши също вкара 14 точки, а с толкоз завърши и центърът Ивица Зубац, който овладя и рекордните в кариерата си 17 битки.

За домакините от Лейкърс, които позволиха второ проваляне в два мача от началото на сезона, 26 точки вкара Лони Уокър. Антъни Дейвис приключи с 25 точки, а с 20 точки и 10 битки остана ветеранът ЛеБрон Джеймс. Проблем за " езерняците " се оказа неточната пукотевица на Ръсел Уестбрук. Гардът не вкара нито една от 11-те си стрелби от игра към коша на Клипърс, записвайки първо сходно достижение от 2016 година насам, и остана с едвам 2 точки.

С втора започва сезонът и за Филаделфия 76ърс. У дома Сиксърс отстъпиха с 88:90 на Милуоки Бъкс. Филаделфия изоставаше с 13 точки при започване на последната четвърт, само че посредством Джеймс Хардън съумя да се завърне в мача. Половин минута преди края два тъкмо изпълнени наказателни удара от Пи Джей Тъкър дадоха задатък на домакините от 88:86, само че в ответната офанзива Уесли Матюс вкара тройка, с цел да върне преднината на Милуоки.

Последва офанзива Джеймс Хардън от тройката, само че тя бе несполучлива и Милуоки резервира преднината си.

Най-резултатен за спечелилите бе Янис Антетокунбо с 21 точки и 13 битки. 17 точки добави Брук Лопес, до момента в който с 12 приключи Грейсън Алън.

За Филаделфия Хардън вкара 31 точки, а с по 15 остана Тайрийс Макси и Джоел Ембийд.

Срещи от програмата на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада:

Филаделфия - Милуоки - 88:90

Лос Анджелис Лейкърс - Лос Анджелис Клипърс - 97:103
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР