Отборът на Лос Анджелис Клипърс отново грабна победа като гост

...
Отборът на Лос Анджелис Клипърс отново грабна победа като гост
Коментари Харесай

Лу Уилямс и Клипърс си осигуриха шести мач с Голдън Стейт

Отборът на Лос Анджелис Клипърс още веднъж сграбчи победа като посетител на Голдън Стейт Уориърс, печелейки мач №5 от плейофната серия със 129:121. По този метод баскетболистите на Док Ривърс понижиха изоставането си до 2-3 победи и си осигуриха още един дуел на личен терен в “Стейпълс Сентър”, в който ще създадат опит да побеждават отново и да провокират седми мач.

Тримата “обичайни заподозрени” бяха най-хубави за гостите от Ел Ей - Лу Уилямс приключи с 33 точки и 10 асистенции, записвайки втория си мач с индикатори 30/10 в тези плейофи, до момента в който Данило Галинари вкара 26 точки, а Монтрезъл Херъл се отличи с 24. Патрик Бевърли завърши със 17 точки, а Джеф Грийн финишира с 15.

Двата калифорнийски отбора изиграха оспорвана първа четвърт, сирената на която прозвучиа при 37:41 в интерес на Голдън Стейт, само че до почивката нещата получиха друго измерение и Клипърс последователно се откъснаха напред в резултата, повеждайки със 71:63 на полувремето.

Дистанцията сред противниците трансферира десетте точки рано в третата четвърт при 74:63 за Клипърс, а в следствие доближи и най-голямото си измерение - 81:66 в интерес на Ел Ей. Дюрант и Къри помогнаха на първенците да стопят пасива си до 95:92 минути преди края на третия интервал, който пристигна при 104:94.

Гонитбата продължи и в последната четвъртина, когато Голдън Стейт съумя да си върне водачеството със забивка на Дюрант за 117:118, само че осем следващи точки на Лу Уилямс, създали резултата 125:118, на процедура сложиха точка на разногласието, а успеха бе за гостите след 129:121.

Кевин Дюрант наниза рекордните за кариерата си в плейофите 45 точки, само че и това не бе задоволително за първенците. Стеф Къри с 24 и Клей Томпсън с 22 пък бяха другите двама с двуцифрени индикатори за Уориърс.

Мач №6 е в петък в Лос Анджелис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР