Отборът на Лос Анджелис ФК спечели за пръв път титлата

...
Отборът на Лос Анджелис ФК спечели за пръв път титлата
Коментари Харесай

Гол на Гарет Бейл донесе първа титла на Лос Анджелис в МЛС

Отборът на Лос Анджелис ФК завоюва за пръв път купата в Мейджър лийг сокър (МЛС). Във финала на футболния шампионат на Съединени американски щати и Канада калифорнийци се постановиха с 6:3 след осъществяване на дузпи над Филаделфия Юниън. В постоянното време мачът приключи 2:2, а след продълженията резултатът бе 3:3. При дузпите Лос Анджелис завоюва с 3:0.

Героите за спечелилите бяха уелската суперзвезда Гарет Бейл (вляво), който вкара за 3:3 в 128-ата минута на срещата, както и вратарят Джон МакКарти, който влезе от пейката и избави две дузпи.

Срещата на стадион " Банк ъф Калифорния " не стартира с изключително високо движение, само че до почивката първенецът от постоянния сезон в Западната конференция взе преднина. Точен за домакините в 28-ата минута бе халфът Килин Акоста. Той извърши директен свободен удар, при който топката се отклони от стената и излъга вратаря на Филаделфия Андре за 1:0.

Шампионът на Източната конференция отговори след тъкмо час игра. Унгарецът Даниел Газдаг пресече отдалечен удар на собствен съотборник и останал очи в очи с вратаря на домакините Максим Крепо не сбърка за 1:1.

Лос Анджелис още веднъж поведе в 83-ата минута на мача, когато колумбиецът Хесус Мурийо вкара с глава след центриране от корнер, само че единствено две минути по-късно англичанинът Джак Елиът възвърне равенството след сходно осъществяване.

В началото на спомагателните 30 минути в игра за домакините се появиха две от трите огромни звезди на отбора - някогашните играчи на Барселона и Реал Мадрид - Кристиан Тейо и Гарет Бейл. Опитният защитник на калифорнийци Джорджо Киелини обаче остана на пейката и по този начин и не влезе на терена до края.

Най-любопитният миг в срещата пристигна в 110-ата минута, когато нескопосано връщане към вратаря Максим Крепо разреши на нападателя на Филаделфия Кори Бърк да открадне топката. Крепо излезе отвън наказателното си поле и препъна ямайския таран на гостите, който се откъсваше самичък против празната врата. И двамата футболисти получиха травми, което докара до закъснение на играта с девет минути, а на Крепо бе показан и червен картон.

Неговото място под рамката на вратата бе заето от родения във Филаделфия и някогашен състезател на Юниън Джон МакКарти.

В 124-тата минута на дуела обаче МакКарти трябваше да извади топката от вратата си, откакто централният бранител на гостите Джак Елиът вкара втория си гол в мача.

Юниън към този момент се виждаха с купата, когато в 128-мата минута настъпи моментът на Бейл. Макар и с човек по-малко домакините упражниха напън и след едно центриране от левия фланг Бейл надскочи по-високия от него Елиът, с цел да прати с глава топката във вратата на Блейк за 3:3.

Драмата обаче предстоеше при дузпите, които започнаха с призрачен пропуск на Тейо за Лос Анджелис. Халфът стреля извънредно едва и Андре Блейк улови топката без проблеми.

Веднага по-късно обаче Даниел Газдаг се подхлъзна при осъществяването си и прати топката над вратата. Последваха две сполучливи осъществявания за Лос Анджелис, до момента в който футболистите на Филаделфия на два пъти не съумяха да преодолеят МакКарти. Така пристигна ред и на капитана на Лос Анджелис Илие Санчес, който бе непогрешим, с цел да донесе най-ценния трофей в сокър шампионата на Съединени американски щати и Канада на клуба си.

За " Най-полезен състезател " на финала бе избран вратарят на домакините Джон МакКарти за хванатите от него дузпи на Хосе Мартинес и Кай Вагнер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР