Отборът на Локомотив (Пловдив) успя да постигне победа над Локомотив

...
Отборът на Локомотив (Пловдив) успя да постигне победа над Локомотив
Коментари Харесай

Бразилска самба донесе победа на Локо в “железничарското“ дерби

Отборът на Локомотив (Пловдив) съумя да реализира победа над Локомотив (София) с 4:2 като посетител в дуел от втория кръг на efbet Лига. Попаденията за ``смърфовете`` означиха Джовани (27`, 61`), Матеус Да Силва (71`) и Бабакар Дион (80`), до момента в който за столичани се разписаха Ивайло Найденов (21`) и Красимир Станоев (88`).
Прочетете още
Така пловдивчани събраха актив от 4 точки след първите два кръга, до момента в който футболистите на Стойчо Стоев остават с 3 пункта. В идващия кръг столичани гостуват на Левски, а ``смърфовете`` одобряват Ботев (Враца). В осмата минута Матеус се откъсна от защитата на столичани и насочи удар от дребен ъгъл, само че Любенов съумя да избие. В 16-ата минута Матеус центрира, а Евандро опита да насочи удар със задна ножица, само че от много дребен ъгъл, топката излезе в навън.

Домакините откриха резултата в 21-ата минута, откакто получиха правото да изпълнят директен свободен удар отдясно. Краси Милошев подаде на Ивайло Найденов, който дебнеше към границата на наказателното поле. Защитникът на Локомотив (София) стреля от придвижване, кълбото се отби в двама играчи на ``черно-белите`` и влезе във вратата на пловдивчани - 1:0. Малко по-късно Галин Минков насочи изстрел от отдалеченост, само че в навън. ``Смърфовете`` изравниха в 27-ата минута. Динко Хоркаш пусна мощно подаване напред, което стигна до Джовани. Алан Диас от състава на домакините позволи груба неточност, като изпусна играча на пловдивчани, а по-късно не съумя да подаде на вратаря Любенов, който беше излязъл доста напред от своята врата, а тези грешки разрешиха на Джовани да поеме топката, да трансферира стража на столичани и да означи попадение за 1:1. В 33-ата минута Джовани откри Евандро, който остана самичък против Любонов. Вместо да подаде топката наляво към Димитър Илиев, който дебнеше на празна врата, бразилецът реши да приключва самичък и прати топката в навън.

В 36-ата минута Евандро стреля, само че прати топката право в центъра на вратата, където се бе позиционирал вратарят на Локомотив (София). В началото на втората част Карлос Франса центрира отдясно, а топката кацна на главаат на Димитър Митков, който насочи добре кълбото, само че то срещна страничния дирек. В 55-ата минута пловдивчани извършиха корнер. При осъществяването му Матеус съумя да надскочи всички и игра с глава, само че кълбото се отклони от левия непряк дирек. В 61-ата минута Бабакар Дион получи топката, напредна чудесно и опита изстрел, който бе блокиран от футболист на Локомотив (София).

Кълбото обаче стигна до Джовани, който шутира от дребен ъгъл, прокара топката през краката на Любенов и направи резултата 1:2. В 71-ата минута гостите сложиха точка на разногласието. Георги Минчев остави топката към Матеус, който пое, направи няколко крачки и със мощен удар от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Любенов - 1:3. В 80-ата минута ``черно-белите`` стигнаха до още един гол. Джовани получи хубаво подаване отляво, нахлу в наказателното поле и опита нещо приблизително сред изстрел и пас. В последна сметка се получи добър пас към Бабакар Дион, който вкара на празна врата за 1:4. В 88-ата минута Краси Станоев се разписа от дузпа, с което понижи изоставането на домакините и оформи крайното 2:4. Наказателният удар беше отсъден поради нарушаване на Матеус против Ивайло Найденов.



Следващият мач на Локомотив Пловдив е на 29 юли - домакинство на Ботев Враца. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР