Отборът на Ливърпул вече има цели 11 точки преднина пред

...
Отборът на Ливърпул вече има цели 11 точки преднина пред
Коментари Харесай

Ливърпул дръпна с 11 точки на Сити след нова драма на „Анфийлд”

Отборът на Ливърпул към този момент има цели 11 точки преднина пред Манчестър Сити в битката за купата в Англия. „ Червените” се възползваха по отличен метод от неверната стъпка на „ гражданите” по-рано през днешния ден, които направиха 2:2 с Нюкасъл Юнайетд.

Ливърпул се наложи с 2:1 на „ Анфийлд”, само че триумфът не пристигна без следващата мърсисайдска драма.

Очаквайте детайлности!

Срещата на „ Анфийлд” стартира с предстоящ домашен метод. Футболистите на Юрген Клоп взеха нещата в свои ръце и в първите минути диктуваха темпото на терена, макар че гостите се опитваха да нападат на контраофанзива.

Настоятелната игра на „ червените” даде резултат още в 18-ата минута, когато домакините съумяха да поведат в резултата. След неточност при изнасянето на топката от страна на Брайтън, мърсисайдци лишиха топката и проведоха контраофанзива, при която Окслейд-Чембърлейн бе фаулиран пред наказателното поле на „ чайките”. Зад топката застана Александър-Арнол, който центрира на главата на Върджил ван Дайк, а холандецът с лекост трансферира стража на гостите за 1:0.

Стъписани от попадението, футболистите на мениджъра Греъм Потър продължиха да позволяват обикновени неточности, изключително при статичните положения. Това си пролича още по-добре в 24-ата минута, когато след нова композиция сред Александъ-Арнолд и Ван Дайк, резултатът бе покачен на 2:0. Десният бек центрира от корнер, а в наказателното поле централният защитник, още веднъж с глава, порази задачата.

Едва в 37-ата минута пристигна първият действителен късмет за гол за Брайтън. След групова неточност в защитата на Ливърпул, която очакваше засада, топката бе центрирана от левия фланг към, Люис Дънк, който се опита да стреля без закъснение, само че го направи прекомерно нескопосано и даже не уцели вратата на Алисон Бекер.

Две минути по-късно футболистите на Брайтън още веднъж демонстрираха зъби, този път след офанзива отдясно. Центрирането пред вратата на Бекер обаче не бе засечено от футболист на „ чайките” и Арнолд почисти.

В последната минута на първата част Ливърпул провежда отлична офанзива, която приключи с удар на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който обаче бе избавен от стража на гостите.

В началото на втората част капитанът на гостите Люис Дънк пропусна отлична опция да понижи пасива на своя отбор. След центриране от корнер, централният защитник се пребори за топката и стреля с глава, само че коженото кълбо мина на сантиметри от левия непряк дирек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР