Отборът на Ливърпул трябваше да прави обрат до срещу Норич,

...
Отборът на Ливърпул трябваше да прави обрат до срещу Норич,
Коментари Харесай

Норич ядоса Ливърпул и си изпати тежко, Луис Диас с първи гол за червените

Отборът на Ливърпул трябваше да прави поврат до против Норич, с цел да запише своята 17-а победа за сезона в дуел от 26-ия кръг на британската Висша лига. Милот Рашица шокира домакините с гол 48-ата минута, само че Садио Мане в 64-ата и Мохамед Салах в 67-ата минута донесоха цялостния поврат, а новото попълнение Луис Диас оформи крайния резултат с първото си попадение за клуба в 81-ата минута.

/ /

Срещата започва с късмет за гостите още преди да са изтекли и 20 секунди от срещата, когато Макс Аарънс опита да центрира отдясно в наказателното поле, само че топката се насочи застрашително към вратата на Алисон, който обаче мазета над гредата в корнер.

Ливърпул отговори с удар на Мохамед Салах в наказателното поле, само че над вратата минута по-късно.

„ Канарчетата “ вкараха топката във вратата на Алисон в третата минута посредством Милот Рашица, само че попадението мигновено беше анулирано поради засада на косоваря.

Динамичното начало на срещата продължи с нова опция за „ алените “ в петата минута, когато Салах центрира отдясно в наказателното поле, а Контантинос Цимикас бе оставен непокрит и засече от близко, само че над вратата.

В 13-ата минута Ливърпул пропусна втора добра опция. Върджил ван Дайк засече с глава центриране на Садио Мане, само че не съумя да вложи нормалната мощ в изстрела си и Гън мазета.

Две минути по-късно Норич пропусна страховит късмет да открие резултата. Тогава Теему Пуки получи отличен разсичащ защитата пас отляво в наказателното поле и незабавно опита удар по диагонала, само че топката мина доста покрай лявата греда на Алисон.

В 17-ата минута Луис Диас получи от Цимикас отляво в наказателното поле, след което залъга противник и шутира мощно, само че над вратата на Ангъс Гън.

Ливърпул натисна в тези минути и в 19-ата Салах проби чудесно сред двама играчи на „ канарчетата “ отдясно в наказателното поле, само че бе блокиран в корнер. След неговото осъществяване Гън излезе неразчетено и Салах нанесе удар с глава, само че Матиас Норман почисти пред голлинията.

В 37-ата минута Ван Дайк прати топката във вратата на Гън, само че и това попадение бе анулирано поради засада.

Goalless at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Втората част започва с огромна изненада, откакто Норич поведе в резултата в 48-ата минута. Джош Сарджънт направи отличен пробив към наказателното поле отляво, след което върна топката за Рашица, който шутира към вратата, само че Жоел Матип протегна крайник и отклони съществено кълбото, което беше единствено изгледано от вратаря Алисон – 0:1.

LIVE |

0:1 Милот Рашица 48'

1:1 Садио Мане 64'

2:1 Мохамед Салах 67'

3:1 Луис Диас 81'

Висша лига, 26-и кръг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР