Отборът на Ливърпул стана първия финалист в тазгодишното издание на

...
Отборът на Ливърпул стана първия финалист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Виляреал помечта, но Ливърпул е на финал в Шампионската лига

Отборът на Ливърпул стана първия финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига, откакто победи с 3:2 като посетител в реванша състава на Виляреал и по този начин с общ резултат 5:2 си заслужи мястото на огромния край на " Стад дьо Франс " в Париж на 28 май.

Шесткратният притежател на трофея трябваше доста да се потруди на " Естадио де ла Керамика ", защото въодушевената игра на испанския клуб през първата част му обезпечи задатък от 2:0 и равнене на общия резултат в конфликта.

След почивката обаче голове на Фабиньо, Луис Диас и Садио Мане помогнаха за обрата на " мърсисайдци " и класирането им за трети край в последните пет издания на Шампионската лига.

Домакините стартираха стремително срещата и откриха резултата след по-малко от три минути игра, когато центриране в наказателното поле на Ливърпул откри Етиен Капу, който хитро сви топката към Булайе Диа, който от близко нямаше по какъв начин да сбърка за 1:0.

Ранният гол въодушеви в допълнение играчите на " Жълтата подводница ", която продължиха да играят мощно през цялото първо полувреме. Така се стигна до 41-та минута, когато още веднъж Капу влезе в ролята на помощник, качвайки топката на главата на Франсис Коклен, който беше прецизен за 2:0, изравнявайки общия резултат в конфликта.



След почивката обаче тимът на Юрген Клоп излезе изменен и в 62-та минута Фабиньо понижи резултата с прецизен диагонален изстрел, който мина през краката на стража Херонимо Рули, който несъмнено можеше да се намеси по-добре в обстановката.

Пет минути по-късно влезлият като запаса Луис Диас означи с глава за 2:2, правейки общия резултат 4:2 в интерес на гостите, с което възвърне задатъка на " мърсисайдци " от два гола след първия дуел.

В 74-та минута и Садио Мане се записа измежду голмайсторите, откакто беше изведен в отлична позиция от Наби Кейта, мина около Рули и още един защитник в жълто и на опразнената врата вкара за 3:2, фиксирайки и крайното 5:2 в конфликта.

Домакините от Виляреал пък доиграха срещата с 10 индивида, откакто четири минути преди края асистентът за двата гола на " Жълтата подводница " Етиен Капу получи втори жълт картон.

По този метод Ливърпул чака на финала някой всред тимовете на Манчестър Сити и Реал (Мадрид), които излизат на следващия ден вечер на стадион " Сантиаго Бернабеу " в другия реванш от полуфиналите. " Гражданите " завоюваха с 4:3 първата среща преди седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР