Отборът на Ливърпул спечели един от „най-тежките” си мачове, който

...
Отборът на Ливърпул спечели един от „най-тежките” си мачове, който
Коментари Харесай

Унищожителното преследване не стихва – Ливърпул пак е лидер

Отборът на Ливърпул завоюва един от „ най-тежките” си мачове, който бе считан за подобен през миналите дни от футболните специалисти и критици. „ Червените” се завърнаха на върха във краткотрайното класиране във Висшата лига след победа с 2:0 при визитата си на Кардиф Сити в мач от 35-ия кръг в Англия. Успехът за отбора на Юрген Клоп обаче пристигна през второто полувреме, откакто Джорджинио Вайналдум откри в 57-ата, а осъществена дузпа от Джеймс Милнър в 82-ата оформи крайния резултат на „ Кардиф Сити Стейдиъм”.

Така Ливърпул събра актив от 88 точки и е в серия от осем следващи победи във всички шампионати, на две точки пред втория Манчестър Сити, който отново е с мач по-малко. Този мач-пасив ще бъде обезвреден идната сряда, когато „ гражданите” ще изиграят отсрочения мач с градския противник – Манчестър Юнайтед.

Кардиф пък продължава да е в рисковата зона и е 18-и с 31 точки, на три зад 17-ия Брайтън, който е и с мач по-малко. Загубата за уелсците пък значи, че Нюкасъл на процедура оцелява във Висшата лига и ще играе още веднъж в елита на Англия и през идващия сезон.

Ливърпул бе по-активният тим през първата част, като мърсисайдци владееха доста повече топката. Първата обстановка за „ червените” бе в петата минута, когато Наби Кейта пусна пас в наказателнпото поле за Мохамед Салах, но Матю Етеридж изпревари голмайстора на гостите и почисти.

Последваха още няколко удара за Ливърпул, но без необикновен триумф. Първият късмет за Кардиф Сити бе след четвърт час, когато Мендез-Ленг центрира на втора греда за Джуниър Хойлет, който стреля, само че Трент Александър-Арнолд блокира опита на играча на Кардиф. В 22-ата пък пристигна най-чистата опция за гостите. Те осъществиха нахлуване през центъра, като Мане изведе Фирмино против Етеридж, само че ударът на бразилеца бе доста неакуратен.

Осем по-късно пък Садио Мане получи центриране отдясно и стреля, само че още веднъж топката не влезе във вратата на Кардиф. В 33-ата минута пък Мохамед Салах бе открит зад отбраната на Кардиф и стреля, само че Етеридж блокира удара с крайник.

В 44-ата минута домакините бяха доста близо да открият резултата след ъглов удар. Получи се безредие в наказателното поле на гостите, а топката попадна в Умар Ниас, който насочи удар от въздуха, само че Алисон Бекер с една ръка мазета в ъглов удар.

Ливърпул откри резултата против Кардиф Сити в 57-ата минута след ужасно заучена обстановка. Трент Александър-Арнолд извърши ъглов удар отляво на вратата на Матю Етеридж, а Джорджинио Вайналдум бе оставен непокрит и с мощен удар с десния крайник прати топката във вратата на Кардиф.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР