Отборът на Ливърпул се очертава като водещ претендент за подписа

...
Отборът на Ливърпул се очертава като водещ претендент за подписа
Коментари Харесай

Ливърпул е фаворит за подписа на защитник на Реал

Отборът на Ливърпул се обрисува като водещ кандидат за подписа на бранителя на Реал Мадрид Рафаел Варан. Французинът се утвърди като един от най-хубавите централни бранители във футбола през последните сезони.

Той обаче има контракт с „ белите “ за още единствено 18 месеца, което е алармирало мениджъра на „ алените “ Юрген Клоп за опцията да го притегли. Липсата на дълбочина в отбраната на отбора се прояви през сезона, откакто и тримата централни бранители на отбора Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип получиха тежки травми и са навън до края на акцията.

Това принуди Клоп да заложи на Джордан Хендерсън и Фабиньо в защита, а в този момент и двамата също са с контузии. Младият Натаниел Филипс и новодошлите през януари Озан Кабак и Бен Дейвис наподобява, че доиграят сезона в центъра на отбраната.

27-годишният Варан завоюва три трофеи от Ла Лига и четири Шампионски лиги, откогато се причисли към Реал Мадрид през 2011 година, трансформирайки се в основен състезател за „ Лос Бланкос “. Но, откакто краят на контракта му наближава, от ден на ден стартира да се спекулира за неговото бъдеще.

„ Mundo Deportivo “ оповестява, че „ алените “ са главният клуб от Висшата лига, който се интересува от Варан. Клоп вижда в лицето на французина съвършения сътрудник за Ван Дайк. Изданието написа още, че са почнали и договаряния сред играча и „ мърсисайдци “.

Смята се обаче, че привличането му ще коства на Ливърпул към 100 милиона английски лири, откакто от Реал не желаят да изтърван своя състезател за никакви пари, в случай че не съумеят да го убедят да преподпише.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР